Aylık Ne Kadar Kazanırım

En çok para veren iş yerleri, en fazla ne kadar para alırım


Para hayata bütün hayallerin ve yaşamın baş aktörüdür. O olmadan ne bir düş kurulur ne de bir hayat. Her şeyi o belirler; İş hayatında, aile de, sosyal çevrede ve ikili ilişkililer de. Kimde para fazla işe onun kuraları ve sözü geçer. Çünkü o güçtür!! Sizin toplumda göstergeniz o dur. O varsa yapmacık da olsa insanlar size saygı ve sevgi gösterirler. Hepsi bir yana para sorunları çözen bir araç. Onun için ona sahip olmak en büyük hedefimiz haline geliyor ama bir türlü köseyi dönemiyoruz o hep bizden köse bucak kaçıyor.

Bu günkü medeniyet para ve bilim sayesinde olmuştur. Para olmasa hiçbir şey olmazdı. Ona sahip olmak isteyen insanlar nelerden faz geçmiyor ki? Sayısal loto, şans oyunları, iddia, milli piyango, at yarışları, bahisler, yarışmalar, sizlere çok para kazanmanız için birkaç yolar dan birkaç tanesi. Neden ülkemizde bunlara çok ilgi var. Hep aklımızda kısa yoldan köseyi dönmek düşüncesi var. Toplum olarak kolay para kazanmak isteriz. Üşenir iz hemen olsun isteriz.  Yok öyle emek, çalışmak, mücadele, sabır, öğrenmek, planlamak, alın teri dökmek uzun iş. Kim yapacak bunları?

İş hayatımızda da aynı pazarlama ve satış işlerinin çoğunda firmalar sabit bir aylık ve prim önerirler. Hem de çok büyük kurumsal firmalar. Sana bin lira + çok iyi çalışırsan primlerden de aylığın on bin tl gelir derler. Ancak kimse ilgilenmez. Sabit aylık her zaman bize göre daha mantıklıdır. Az olsun garanti olsun. Ama aylık sana on bin TL bu kadar da hedefin var bunu tutturmasan aylığından düşeriz diye bir teklif gelse ya hiç kabul etmezler ya da hedefi tutturmak için çok çalışırlar. İşin içine korku faktörü girmiştir. Tabi elaman bula bilirlerse.

Kendi iş yerimizi kurduğumuzda da aynı en kısa zaman da milyoner olmak isteriz. Hemen en kısa zamanda bizim o kadar bekleyecek zamanımız yok. Kazanmadan harcamaya başlarız 1 ay çalışırız 1 yılda kazandığımız parayı harcarız. Nasıl olsa bir işimiz var. Bir firmaya işe alındığımız zamanda hemen en üst görev ve en yüksek maaş talep ederiz. Sıfırdan başlamak ve kademe kademe yükselmek bize göre mi 2 yılda müdür olmasak iş den ayrılırız. Üstelik biz olmasak firma iflas eder.

Güven ne sevgi konusunda da aynı sorunumuz var. Hemen tanımadan, araştırmadan güveniriz Yapamayacağı sorumluluklar yükler ve çok büyük beklenti içine gireriz. Bizler insanın yürümesinde ve konuşmasında tanırız. İnsan sarrafıyız. Ya hiç güvenmeyiz ya da sonuna kadar güveniriz. Dürüştür, çalışkandır, iyidir bize göre. Beklentilerimiz yüksek tutuğumuz için beklenmedik olaylar ile basa gelir zamanla ortaya çıkar. Kızgınlık, hayal kırıklığı ve üzüntüler ve kavgalar. Al sana iyi niyet, tecrübe, sarraflık hani biliyordun? Ondan sonra kendi kendimize dert yanarız bunu beklemezdim, sana güvenmiştim gibi edebi kelimeler. Hele ikili ilişkilerde tam bir yıkım.


Yorumlar