Başarılı Olmak İçin Ne Yapmalı



Başarılı olmak insanlardan değer görmek ve takdir edilmek için değildir. Ne dedikleri de hiç önemli değildir. Tek önemli olan sizin amacınız dır. Sizin için başarılı olmak ne ifade ediyorsa o dur. Beli bir kuralı ve tarifi yok. Zaman, olanaklar, amaç, kişi farklıdır. Ancak başarılı insanların ortak özelikleri çok dur. Öyle başarılı olmanın 5 kuralı, püf noktası, sırı vs bilmem kim böyle yaptı sende yap gibi kelimeler ve yazılar okuyun ama umudunuzu da bağlamayın. Piyasa da insanların duygularına dokunarak satılan kişisel gelişim ve başarmak la ilgili çok eserler var. Onlar size değil o eserleri meydana getiren kişileri başarılı yapar. Yanlış anlamayın gelişime ve değişime karsı değilim saçmalıklara zaman ayırmayın.

İnsan önce arzular sonra o amaçlarına ulaşmak için ne yapması gerektiğini düşünür ve gerekli ne varsa onları yapar. Bir anlık hevesle başlarsan bir nefesle bitersin veya başka birilerinin fikirleri ile bilgili olursun ama onun duygularını ve düşüncelerini alamsın. Sonuç ulaşılamaz olur. Başarmak istemeyene de zorla öğretemezsin sokma akıl en fazla 2 saat etki eder sonra yine aynı. Madem kuralar aynı o zaman bütün insanların başarılı olmazı lazım değimli? 

Eğer yeteri kadar amacınız net ifade edebilirseniz ve tutkunuz varsa sizi de kimse engelleyemez. Ne eder ne yapar muhakkak ulaşırsınız. Öğrenmek mi istiyorsunuz öğrenirsiniz, sermaye mi bulmak istiyorsunuz bulursunuz engeller mi var asarsınız. Yeter ki arzulayın o kadar çok istemelisiniz ki!!! Diğer insanlar dinlenirken sizin çalışmanız lazım, Onlar eğlenirken sizin düşünmekle meşgul olursunuz, Onlar yatarken sizler uyuyamaz ve amacınıza nasıl ulaşacağınızı hayal edersiniz. Her gün sizi bir adım daha amacınıza ulaştırılacak bilgi ve tecrübeler oluşur. Engeller sizin önünüzden kalkar. Evlilik, Kariyer, İş yasamı ya da her ne işe amacınız onu kafanızda canlandırmanız lazım.

Hiçbir zaman yapmak istediklerinizi yapmamış birine sormayın!!  Büyük ihtimal size felaket tellallığı yaparak sizi yolunuzdan alacak ve şüpheye düşürecek kelimeler kullanır. O yapmadığı için imkansızdır  Ondan dolayı da size de aynısını diyecek. Unutmayın kendinizin ne yapacağınız ancak siz bilirsiniz. Hata zor zamanlarda sizler deki yeteneklerin yenilerini fark edersiniz. Onun için asla hedeflerinizden geçmeyin. Başarının yatağı duygulardır. Geleceği görün.  Kafanızı kaldırım aklınızı hedefe odaklarsanız; hiçbir engel kalmaz ama yapmasanız asfalt tasları bile size dağ gibi engel olur.

Yorumlar