İşletmelerde Gelişim Değişim Zamanı

İşletme de yönetim fonksiyonu

Kimi zamanlar da bireysel ve kurumsal olarak değişim kaçınılmaz bir noktaya gelir. Bunun için sizi şartlar zorlar. Ya bunu kabul edip ne yapacağınıza bakarsınız ya da siz değişenlere ibretle bakarsınız. Onlar nasıl yaptılar da başardılar diye düşünürsünüz. Eğer bunu karsı koyarsanız bedelini hem iş hayatınızda, sosyal hayata, aile hayatınız da çok büyük tahribatlar yapar.

Bireysel olarak değişim zamanı geldiğini anlamak için verilere bakmanız lazım. Bunu size direk olmasa da dolaylı olarak belli olur. Sürekli kendinizi huzursuz, gergin ve stres altında hiş etmeniz. Kazancınızdan ve işinizden memnun olmamak. İnsan ilişkilerinde, iletişim, aile içinde, sosyal çevrede sorunların ve şikayetlerin artması. 

Eski arkadaşların sizden uzaklaşması, yeni nesille iletişim kuramamak. Bir ortama girdiğinizde yalnız kalmak veya sizinle birlik de olan insanların sıkılmaları ve hemen sizden uzaklaşmak istemeleri gibi bir çok olumsuz durumların artması değişim noktasının geldiğinin açık verileridir

Kurumsal olarak da ayak da kalmak için günümüzde sürekli bir değişim ve yenilik gerektirir. Değişime ayak uyduramayan işletmelerin ne olduğunu siz benden iyi biliyorsunuz. İşletmenizde şu olaylar meydana  geliyorsa zaman geldi demek dir. Pazar yavaş yavaş daralıyorsa, doyum noktasına ulaşmış ve düşüşe başladı işe bunu da sektörde dönen nakittin azalması ile anlarsınız. İş etik kurallarınız pazar ile uyuşmaması, pazara yeni rakiplerin girmesi, Rakiplerinizin değişim geçirmesi veya kurumsal olmaları, Müşteri kitlenizin azalması ve rakiplerinizi tercih etmeleri. 

Ekip den ve müşterilerden sürekli şikayet almak ve çalışanların firmadan ayrılması en berbat tarafı da rakiplerinize gitmesi. Yasal nedenler, şartların değişmesi gibi veriler size yol gösterir

Öncelikle bireysel ve kurumsal olarak zayıf ve güçlü yanlarınızı belirleyin. Sonra da neden? Ne için? Nasıl? Nerede? Niye? Ne zaman? Ne yapmalı gibi sorulara cevaplar hazırlayın ve nedenlerini araştırın. Bu soruların cevapları size çözümü gösterecek dir. 

Bir değişim ve gelişim planı hazırlamanız sizin açınızdan daha sağlıklı sonuçlar almanızı sağlar. İşin uzmanlarından yardım almayı da ihmal etmemek gerekir. Bizde adet böyledir yada biz böyle öğrendik gibi kelimeler size bir fayda sağlamaz.

Yorumlar