Zengin Olmayı Öğreten Fakirlik Mi?



Bütün insanlar dünyaya eşit gelir. Bunun aksini kim söyler ki?  Her insan boş bir beyin, gelişmesi gereken beden ve kişilik ile dünyaya gelir. Ancak hayata gözelerini açtığı ortam çok farklı olur. Kimi varlıklı ve eğitimli bir ailede kimi bir gecekonduda kimi de bir barakada ve eğitimsiz bir ailede hayata merhaba der. Yani kısaca hayata yenik baslar.  

Bu kadarda da bitmez hayat fakir olan insana o kadar darbe vurur ki kimi zaman yiyecek bir ekmek kimi zamanda yatacak bir yeri dahi olmaz. Olanaksızlık dan eğitimi yarım bırakanı mı  ailesinden ayrı kalmak zorunda olmaları da eklenir. Yasadığı ortamda sağlık tehlikesi ve sosyal çevrede küçümsenmesi kendi içine kapanması da eklenmeli. 

Yaşıtları oyunlarda ve ailesinin yanında sıcak ortam da hayat sürerken o gider birkaç kuruş kazanmak için çalışmak zorundadır. Hayat iste ne yaparsın herkese eşit davranmıyor! Zaman gelir yasama elveda demek bile gelir içinden. Kendi ailen de ve çevrende bir yabancı gibi garip garip durur konuşmaya dahi korkarsın.

Fakirlik denilen hayat öğreticisi çok kadar ve zalim bir insan gibi en ufak bir hatanın bedelini sana çok ağır öde dir. Hiç affı ve sakası yoktur. Kimi zaman hayatın bile riske girer. Bir de çevrende zalim ve çıkarcı insan yüzlü kurtların içine düşersen al sana katmerli acı dayan dayana bilirsen buna bir insan ne kadar katlanır. 

Ancak bu yaşam savasında aynı anda hayat sana insanları tanıma fırsatı verir. Başarmak dan başka çaren kalmadığı için mücadele ruhun ve kişiliklerin son derece gelişir çünkü başka kimseden sana fayda gelmeyecek gelse de seni kullanacağını bildiğin için sen istemezsin.

Böyle bir ortamda tek yol kendi kendine yetmeyi öğrenirsin, elindekileri en iyi şekilde nasıl değerlendirsin yarın ne olacağını bilemediğin içinde geleceği düşünerek hayat sana planlama dersi verir. Elindekilerin değerini anlarsın ve onları koruman gerektiğini de Fakirlik sana bunları öğretirken. Varlıklı insanlar kişisel gelişim seminerlerine ve özel derseler almak için para verirler. Ondan dolayı ora da fakir insan görünmez çünkü hayat ona uygulamalı öğretmiştir. Hiç aynı olur mu biri bire bir uygulamalı diğeri tarifi

Özelikle  son yıllarda iş dünyasında başarılara imza atmış insanların incelediğinizde büyük çoğunluğun fakir bir aileden geldiğini görmemek olamaz. Nitekim bu gün Anadolu’dan bir çok büyük iş adamları çıkmakta ayrıca kobi lerin büyük bir oranda yönetenler ve işletenler bir zamanlar fakir insanlardır. Bir kaynak da okumuştum ‘Üniversite eğitimi almış fakir insanların %84 ü ileride varlıklı oluyor. Özel okullarda okuyanların ise % 52 si’ Tabi istisnalar kaideyi bozmaz.  

Eğitim çok önemli bir etkendir. Ancak ne kadar iyi okullarda eğitim alırsanız alın eğer mücadele ruhunuz yoksa öğrendiğinizi uygulama da sorunlar yaşarsınız.  En ufak bir olumsuzluk da vazgeçersiniz ve bir daha asla girişim yapamazsınız. İs de tam da bu nokta da fakirlik deki öğrendikleriniz devreye girer ve sizi yolda tutarak devam etmenizi sağlar.  Su da çok daha tuhaf ki en zenginlerin çoğu fakirlik den dolayı üniversite eğitimini yarıda bırakanlar göze çarpıyor. İlkokul mezunu olup da büyük işlerde imza atmış insanlar da var ancak bunlar 3 geçmez.

 Ne dersiniz Fakirlik iyi bir öğretmen mi ?

Yorumlar