Yönetim Danışmanları

Danışmanlar, emlak danışmanı, Konut danışmanı, Gayrimenkul danışmanı,


Danışmanlık bir insanın sorunlarına çözüm bulmak için 2 insanın karşılıklı bir birilerine düşüncelerini ileterek en mantıklı ve uygun şekilde nasıl yapılacağına karar vermek için konuşmasıdır. Birçok bölümleri vardır. Akla gelenler; Yatırım, işletme, finans, gayrimenkul, borsa, psikoloji, diyet, sağlık, eğitim ve spor gibi birçok dalları var. Öncelikle sunu şöyleyim onlar da bir insan çok fazla beklenti içine girmeyin bu işler uygulama ve zaman gereken dir.  Onların elinde sihirli değnek ya da tılsımlı yazılar falan yok öyle hemen hayatınız değişmez. Öyle bir beklenti için de yatırım ve finans konularında danışman arıyorsanız. Bırakın define arayın; daha çabuk zengin olursunuz tabi bulursanız.

Sorunlarına çözüm arayan kişi danışmanlık hizmeti aldığında birçok gerekli bilgiyi saklar ve kendini maskeler ya olduğundan fazla anlatır ya da az anlatır bu durumda çözüm de imkânsız olur. İsterler ki danışman bunları görsün. Onun için tam olarak kendilerini ve düşüncelerini ifade etmeli beklentilerini net söylemeliler. Bizler de kimsenin düşüncelerini okuma yeteneğimiz yok.  Müneccim değiliz,  falcı değiliz. Sağlıklı bir iletişim ve güven çerçevesinde olmalı güvenilmez bulduysanız hiç konuya girmeyin!

Danışman seçiminde de seçici olunmalı. Öyle insanlar var ki kulaktan dolma bilgilerle veya o konuda bir iki tane makale okuyarak mezun olduk dan sonra eline kaynak almamış  ve kendini geliştirmemiş okulda ne verildiyse onla yolla devam ediyorlar. Zaman değişiyor bu gün çok mantıklı olan düşünce 2 gün sonra tam tersi olabilir.  Onlara göre işin püf noktası denilen saçmalık var. Artık o düşünce antika oldu simdi başarı bütünü görmek de onun içinde hem o işin gerektirdiği. Konuyu ve çevresinde dolaylı olarak etkileyen konularda da gerekli bilgileri olmalı.

Her insan az veya çok yemek yapmasını bilir. Yemeği tarif etmek ayrı, yemeği mutfak da hazırlamak ve servis etmek başka bir sey. Hayatında yemek yapmayan kişinin tarifi ile ne kadar güzel yemek yapılır? Danışman seçiminde de işin içinde olan insanlar konuya tam hakim olur ve en iyi şekilde faydalanırsınız.  Ne demiş atalarımız ‘ lafla peynir gemisi yürümez,  Aynası iş dir kişinin lafına bakılmaz’ Ne de güzel söylemişler. Ayrıca en az 2 tane danışmana gidin ama bu rakam 4 olmasın o zamanda sağlıklı düşünemezsiniz. 

Yorumlar