İş Dünyasında Başarılı Olmak

Çatışma ve sürtüşme


İşletmecilik; Yönetim ve taktik olarak farklı olmakla birlik de birçok bakımdan askeri bir birlik den farkı yok. Tek farkları sonuç olarak birinde hataları kanla diğerinde nakit kayıp ederek ödenir. Her ikisi de hayatı öneme sahip bireysel ve kurumsal olarak.  Planlama ve uygulama ne kadar net ve detaylı olursa başarı oranı o kadar iyi olur. Özelikle Doğuda vatani görevini yapmış bir insan bunu gözünde canlandırması son derece kolay olacak.

Öncelikle işletme kurulmadan önce veya yeninden yapılanmaya giden firmalar çok iyi bir planlama yapılmalı ve bu planı en iyi şekilde uygulamaya konulmalıdır. Ne kadar detaylar net olursa uygulama oranı da o kadar yüksek olur. Her ihtimal göz önüne alınmalı ve bunu uygulayacak kişinin yöneticilik ve işletmecilik bakımından bilgili olunmalı. Birilerinden danışmanlık hizmeti alınacaksa bu işi daha önce yapmış birilerinin düşüncelerini almanız ve kendinizi bunu hazırlamanız son derece önemlidir.

İş planı yapılması gereken faaliyetlerin bir metnidir kendisi değildir. Harita bir arazını fotoğrafıdır kendisi olmadığı gibi Planı icra ederken yeni kurulan işletmelerin tecrübeli elaman temin etmesi daha iyidir.  Elemanların şirketin faaliyet gösterdiği alana göre bir zaman eğitme gönderilmeli ve ondan sonra görev verilmeli ve bu eğitimler gelişmelere göre devam edilmelidir. Özelikle büyük firmalarda hangi elamanın hangi alanda görevi en iyi şekilde yerine getireceği tespit edilmeli ve ona göre organize edilmelidir.

İşletmenin gelecek de neler olacağını bilmesi cin çok iyi bir bilgi kaynaklarını kullanarak rakiplerini ve müşterilerini analiz edilmeli ve ona göre hareket ederek avantajlı konuma gelinir. Rakiplerin ne yaptığını, fiyatlarını, elamanlarının yeteneklerini, kullandığı üretim yöntemlerini, kaynaklarını, zayıf ve güçlü yanlarını tespit ederek nereden ne zaman ne gibi hareketlerde bulunacağını planlamalı ve karsı tedbirler uygulanmalı. Aynı durum müşterilerinde de geçerli onları sürekli takip ederek ihtiyaçlarınızda olası değişkenlikleri ve işletme hakkında ki düşünceleri alınarak ona göre gerekli görülen eylemler yapılmalı. Sizin sektörde ki herkesi rakip görmek de hatadır.  Bazılarından ortak hareket ederek yardımlaşmalı.

İş dünyasında fark yaratmak için her zaman rakipleri ve müşterileri takip etmek iyidir. Ancak ondan daha iyisi de ilk olmak ve  avantajlarından yararlanmak için yenilikçi ürünler / hizmetler  sunulmalı . Bunun için araştırmalı ve en iyi ürünü geliştirmek için çalışmalar yapılmalı sizin yakaladığınız bir noktayı rakipleriniz veya müşterileriniz görmemiş olabilir. Yenilikçi ürünler ve hizmetler her zaman çok fazla müşteri getirmiştir.

Yorumlar