Zengin Olma ve Başarı İlişkisi

Sekreter


Dünya hızla değişiyor. Türkiye de değişiyor!  Bu zamanda değişeme ayak uyduramayan insanlar, toplumlar, işletmeler ya iflas edip yok oluyorlar ya da rakipleri tarafından oyun dışına itiliyor. Değişim gelişimin sonucudur. Kimse yerinde durmuyor bizlerde durmamalıyız.

Artık nüfus çokluğu yada toprak büyüklüğü önemini yitirmiş olup o ülkenin ve insanlarının dünyada söz sahibi olmalıysa doğru orantılıdır. Toplum ne kadar bilgili, eğitimli olursa o kadar ilerler. Kendi öz kaynaklarını etkin kullanmak, üretimi artırmak, değer yaratmak ve doğru yatırımlarda bulunulmalı.  Böylece gelir seviyesi ve toplum refahı artar. Son zamanlarda bunlar gerçekleşmek de gençlikte büyük uyanmalar var. Her gecen gün uluslararası arenada şirket ve yöneticilerin artması beni onurlandırıyor

Yine de sorunlarımız var üretmek den çok tüketmeye odaklanmış durumdayız atıl yatırımlar. Tembel insanlar,  üretmek yerine satın almak, yurt dışı ürünlere önem vermek,  dışa bağımlılık, lükse ve rahatlığa düşkün oluşumuz, malla değer vermemek, gereğini yerine getirmemek ve bir amaca bağlı olmadığımız dan dolayı bu süreç çok sancılı oluyor. Bunun sonucu milli kayıplar ve başarının düşmesidir.Ondan dolayı bu zamanda iyi olmak yetmez mükemmel olmalıyız.

Çünkü bir tek mükemmel olanlar devamını sağlar ve ayak da kalır. Bunun için eğitim, üretim, fen, sanayi ve bilgi alanında çalışmalar yaparak doğru insan gücünü doğru yerde kullanmalıyız. Yanlış olan her yatırım ve işini uzmanına vermemek bizlere bireysel ve ülke olarak zarar demek dir.

Hem yetişmiş insan gücünü hem de elimizde ki olan varlıkları israf etmek den çok en etkin kullanmalıyız ve kullanmayı da öğretmeliyiz  Doğru iş de doğru insanı bulana kadar insan değiştirmek de bir sakınca görmüyorum.  Ülkeyi büyük bir işletme olarak düşünün ve insanlar da bunun birer çalışanı yeteneksiz ve işine hakim olmayan biri bunu ne kadar idare edebilir?
Simdi karar verin! İyi olmak mı mükemmel mi?  olmak lazım. 

İnsanlar iyi insanları sever ancak mükemmel insanlarla iş yapar. İşiniz  de sizden daha mükemmel kimsenin yapmasına ve daha çok çalışmasına izin vermeyin!

Yorumlar