Nasıl Kolay Başarılı Olunur

Tembeldik, Nasıl başarılı olunur

Başarılı olmak zor görünse de aslında başarısız olmak daha zor.  Basarız olmak bir çaba gerektiriyor. Kendilerini yetersiz, değersiz, yalnızlık ve kendine saygı ve güven eksikliği içinde yasarken. Sonunda mutluluk olmayacağını bile bile devam ederler. Başarısızlığın ödülü mutsuzluk ve acıdır. Hangi insan sonu acı ve hüsran olan bir iş yapmak ister ki? Hem de katlanarak artan bir keder. Oysa başarılı olmak sununda mutluluk getiren bunun için önceden biraz açı çekmeye katlanmak yeterli. Sizce hangisi daha zor? Başarılı olmak mı başarısız olmak mı?

Başarısız insanlar neden bu kadar çaba harcarlar?  Hiçbir insan bu kadar başarısız olamaz. Bu yaratılış gayesine bile ters oysa insan her şeye sahip başarılı olmak için önemli olan bunun farkına varmak ya da tercih etmek. Bana göre bir insan başarısız olmak için başarılı olmaktan daha fazla caba gösterir. Neden mi?  Çünkü insanlar kendilerini başarısız olmak için elinden geleni yaparlar. Onlar korkuyorlar ve kendilerine haklı nedenler bularak gerçek de olmayan engeller koyarlar ve bununla gurur duyarak erdem gibi algılarlar.

 Olumsuz düşünceler, çevrenin ne dediği, sorumluluk almak dan , Ben kim oluyorum ki, imkansız, kaderimiz, çevrelerinin olmadığını, imkanlarının yokluğunu öne sürerler. Asıl sorun başarılı olmak dan korkuyorlar. Oysa başarısızlığın getirdiği olumsuzluğu ve kendilerinin farkına varsalar ve ne yapmalarını gerektiğini düşünüp eyleme geçseler başarı onların ardından koşarak gelir. Yeter ki bunu istesinler. O korkular ve engeller bir anda yok olur.

 Bunun için önce durumu değerlendirip olumsuz düşünce ve insanlardan uzak durarak çalışmaya başlasınlar. İmkansız diye bir kelime yok sadece biraz zaman alır o kadar. Değmez mi bu da başarılı olmak için çaba göstermeye. Her insanın hayatında zamanla zor dönemler olur. Hayat inişli çıkışlı bir yoldur. Kimi zaman umutsuz, yorgun oluruz ama hiçbir neden başarısız olmak kadar zor değildir. Yeter ki kararlı ve azimli olun kendinize bir amaç koyarak onun ödüllerini düşünün.


Yorumlar