Etkili Soğuk Satış Yapma Yöntemi

iş dünyası, Satış yapmak


Nedense bilgiyi üretmek yerine;  hazırını alıp birkaç değişiklik yaptıktan sonra kullanmak her zaman daha cazip gelir. Kim araştıracak düşünecek ve analiz edecek uzun iş. Birileri yapsın iyi se bizde yaparız demek her zaman en kolayıdır. Oysa bugün çok mantıklı görünen bir durum yarın kabul edilemez olur. Bireysel ve kurumsal olarak hep başka birilerini örnek alma ve kopyalama mantığı vardır. Üstelik bunu yapanlar siyasetçiler ve sözde uzmanlar, eğitimciler.

Yeni ürün, hizmet üretiminde ya da yönetim ve organize etmede yeni bir yöntem gerektiği zaman hemen İnternet de araştırma yapılır ve kim yapmış işe onun sistemi kopyalanır. Onun için kişilerde firmalarda âdeta bir birinin kopyası oluyor.  Üstelik bu yatırım kararları olunca hem var olanın işini zayıflatıyor. Hem de kendine zorlu bir yol seçmiş oluyor. Onun için bizden dünya markası ürünler 5 parmağı geçmiyor. Çünkü birinden bir şeyler kopyalı yorsan 2. olmaya gönüllüsün demek dir.

Yeni pazarlar bulmak ve var olan pazarlarda satışlar yapmak hiç de zor değil. Yeter ki azimli ve kararlı olun fırsatları görmek için her zaman araştırmacı bir kafa yapısı ile düşünürseniz bir gün ummadığınız anda fırsatları görmeye baslarsınız.  Bu zamanda kimse kendine bir şeyler satılmasını istemiyor.  Reklam olarak kullanılan İnternet  tv, gazetelerde çok etkili mecralar değil. En etkili yöntem tavsiye ettirmek dir. Biri bir ürün yada hizmet alırken hem İnternet den araştırıyor, arkadaşlarına ve tanıdığı kişilere gidiyorlar. En güvendiği yerden alım yapıyorlar üstelik severek.

Bu müşteri kitlesine ulaşmak için toplu aktiviteler de destekleyici olmak ve bulunmak,  spor solanları, dernekler,  gruplara üye olmak ve onlarla sağlıklı iletişimi sürdürmek satış yapmanın en güzel ve en kolay yolu.  Arkadaşlık kurarak sizlere müşteri göndermelerini sağlarsınız yeter ki onlar size güvensin ve sizin işinizde uzman biri olduğunuzu anlasın. Sizde onlara yönlendirme yaparsanız çok kısa zamanda bir bölgede hatırı sayılır bir itibarınız olur. Üstelik reklama ayıracağınız parayı kendinize de ayırarak ömür boyu sadık müşterileriniz olur. Başka hiçbir reklam çalışması bu kadar satışla kapanmaz.

Yorumlar