İşletme Yönetim Bilgisinin Önemi

Ekip, Yönetim, finans



Zengin ve varlıklı olmayı hangi toplum ve birey istemez ki? Ancak istemek de yetmiyor bunun için ne yapılmalı, nasıl çalışmalı, nerede, ne zaman, kiminle ne için, gibi sorulara sağlam cevaplarımız olmalı. Ben istedim olmadı demek ki kısmet değilmiş diyerek kendimiz avutmayalım. Bahaneleri bırakıp plan yapmalıyız.  Çalışma kavramı kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Kimileri kendini belirli konularda geliştir ve uzmanlaşırken, kimi de çalışmanın zadece bedenen olacağını düşünür.  Bedenen çalışmak yeterli olsaydı bu zamanda en zenginler çiftçiler, inşaat işçileri ve hamallar olurdu.

Her zaman fırsatlar kapımızı çalar. Fırsatları yakalamak için hazırlıklı olmalıyız. Akıllı insanlar fırsatlar yaratanlardır.  Şans diye bir şey yok. İşletmeciler acısından da durum aynıdır. Bu zamanda zengin ve maddi özgürlüğün anahtarı işletme kültüründe yatıyor. İşletme kültürü yöneticiye bağlıdır.  Yeterli yöneticilik ve işletmecilik yeteneklerine sahip insanlar amacına ulaşır. Bir işletmenin maddi ve manevi bütün varlıkları kültürü oluştur. Bulunduğu konum sektör, çalışanların ve yöneticinin bakış acısı, müşteri ilişkileri, bilgiyi kullanması, teknoloji, iç ve dış iletişim, reklam, pazarlama, satış, ürün, halkla ilişkiler vs. oluştur.

Bir işletmenin veya ürünün belirli bir müşteri kitlesi oluşması ve markalaşması için en az 3 ile 5 yıl gibi bir zaman alır. Kurulduğu zaman en az bir yıllık giderlerini karşılayacak nakit olmalı. Girişimciler en çok nakit, yönetimi konusunda hatalar yapıyorlar. Yeterli nakit olmadığı zaman İsterse dünyanın en iyi ürünü ve hizmetini sunun yönetim sisteminde hata varsa sonuç kaçınılmaz oluyor.  Bu da büyük oranda işletmenin amaçlarına ve liderlik, yöneticilik, işletme bilgisine bağlıdır. İşletmecinin yeterli bilgili ve donanımlı olası ve gerekirse yor. Bunun için gerekli eğitim, danışmanlık ve tecrübeler bulunmalı.

İşletmeler de bulunması gereken bölüm ve ekip de yer alan kişilerin konusunda uzman kişiler olması lazım. Yeni acılan işletmelerde deneyimli elamanlara yer verilmelidir. Bir uçak düşünün; ne kadar yetenekli, teknolojik ve güvenlikli olursa olsun sistemin birinin görevini yerine getirmemesi ya da pilotun en ufak bir hatası faciaya neden olur. Eğer sistemde bir aksama var işe direk giderilmeli. 



Yorumlar