En Çok Kazandıran Meslek, Emlak Danışmanlığı




Emlak danışmanı, Yönetim danışmanı, Gayrimenkul fırsatları,







Türkiye ‘de kişisel en kısa zamanda en çok para kazandıran meslek Gayrimenkul danışmalığı dır. İnşaat sektörü ve insanların gelir seviyesindeki artışlar buna etki eder. Özelikle Türk insanın yatırım tercihinde 1. Sırada gayrimenkul olduğundan dolayı bulunmaz bir fırsat dır Ayrıca yabancı yatırımcıların Türkiye’de gayrimenkul edinmeleri ve bu konuda yapılan yasal düzenleme ile çok daha cazip hale geldiğinden dolayı son derece hareketlidir. Tabi nüfus artısı, evlik, boşanmalar da var.

Bu işte para kazanmak için insanların psikolojisi, insanlara iletişim, Reklam, pazarlama, sorunlarını ve gelir miktarlarını, gayrimenkulün değer tespiti, Kanun ve vergiler konuların da bilgi sahibi ve uzman olmalıdır. Ne yazık ki bizde pazarlama, satış ve emlakçılık meslekleri meslek olarak değil gelip geçici iş olarak bakılıyor. İstisnalar hariç. Ondan dolayı iş den kovulan, iflas eden, hiçbir iş de tutunamayan, emeklilerin, ek iş yapmak isteyenlerin yaptığı bir iş oldu. Bunların iş hakkında yeterli bilgi ve donanım olmamasından dolayı bu işi gerçekten yapmak isteyenlerde zarar veriyor.

Emlak işine yeni başlayan biri kısa zamanda zengin olma hayali ile başlar ancak gerekli cabayı gösteremez ve en fazla 6 ay sonra işi bırakır. Oysa bir gayrimenkul danışmanın ilk işi yapma zamanı için en az 8 ile 10 ay arası zaman gereklidir. Emlak danışmanlık için ofis kurma maliyetleri çok düşük olduğundan dolayı elinde 5 ile 10.000 TL si olan bu işe giriyor. Oysa danışmanlık ve hizmet sektörlerinde önemli olan bilgi ve uzmanlıktır.

Gayrimenkul de fiyatı gayrimenkul danışmanı değil mal sahibi belirliyor. Dolasıyla 2 liralık yere 3 lira talep ediyor. Değer tespit edemeyen danışman elimde portföy olsun ne olduğu önemli değil düşüncesi ile alıp portföy listesine ekliyor. Bu durumda mal sahibi olması gerekenden daha fazla değer talep ediyor ve emlakçı da bunu satamıyor. Bu durumda mal sahibi emlakçılara güvenemiyor. Bazı kısa yoldan zengin olmak isteyen uyanık emlakçılar da yalan yanlış bilgi vererek hem mal sahibin hem de alıcının kafasında bütün emlakçılar için olumsuz bir tablo oluşuyor.

Bir diğer konuda mal sahibi ile sözleşme imzalamadan almaları bunu fırsat bilen mal sahibi bir kaç tane emlakçı ile ortak çalışabiliyor. Oysa emlakçılar böyle bir duruma meydan vermemek için sözleşme imzalatmak için gerekli nedenleri mal sahibine iletmeli yada gayrimenkule ilgilenmemeli, Kolay yoldan para kazanmak için emlak danışmanları internet den mal sahipleri ile iletişime geçiyorlar. Mal sahibi internete koymuş işe kendi satmayı düşünüyordur. Onun için onu almanın bir anlamı yok. Madam o kadar biliyor bırakın kendi satsın. Bir bölgedeki emlakçılar sözleşme yapmadan portföy almazlar işe eninde sonunda biri ile sözleşme yapacak.

Bazı emlak ofisleri ya kafeterya türü sohbetlerin yapıldığı mekân ya da internet de sosyalleşen insanlara dolu oysa para dışarıda bir emlakçı en çok zamanını potansiyel müşteri yaratmak için harcamalı, Ayrıca ofise aldığı emlak danışmanlarına güvenmiyor. Hem bilgili ve tecrübeli elaman ararlar ve onlara ne yapması gerektiğini kendileri söyler. Madem siz söyleyeceksiniz o zaman profesyonel insanları işe almayın. Konusunda uzman insanlara müdahale etmek hem işletmenin gelirini düşürür hem de insanlarda güvensizlik meydana getiriyor.

Türkiye’de ekonomik sistem serbest piyasa seklide işlemekte ondan dolayı devletin hiçbir sektöre ayrıcalık ya da müdahale etme hakkı yok. Devletin görevi işletmecilik yapmak değildir. Son zamanlarda bir emlakçılık kanunundan söz ediliyor. Bu kanunda kabul edilirse insanlar ne bahane bulacak başarısızlıklarını savunmak için merak ediyorum. Bizim toplumda herkes bir bahane bulur. Bizde hiçbir kanun tam olarak uygulanmadığı için bu kanunda uygulanmayacak. Bu mesleği bu hale getirenler yine emlakçılardır. Emlakçılıkta fark yaratanlar her zaman kazanır. Yeter ki empatik, sempatik, konusunda uzman, ve dürüst olsun.

Gayrimenkul sektöründeki faaliyet gösteren bireyler o zaman neden kazanamıyor. Çünkü işletmecilik anlamında da gayrimenkul anlamında da tam olarak yapmaları gerekeni yapmıyorlar hep bir bahaneleri var. Hiçbir Allah'ın kulu da biz nerede hata yapıyoruz demiyorlar. Böyle olunca da tabiki sektördeki faaliyet gösteren her birey kazanamıyor. Birileri kazanıyorsa ve siz kazanamıyorsanız bir sorun vardır. Hemen kendinizi bir sorgulamanız lazım. Daha detaylı bilgi için yazımıza yorum bırakabilirsiniz

İnşaat firmaları ile ilgili ve Gayrimenkul yatırımcısı, emlakcılıkla ilgili  bütün yazılan yazılardan daha fazla faydalanmanız için hepsini bir bloga topladım Okuman isteyenler TIKLAYIN 

Yorumlar