İnşaat Firmaların Arsa Bulma Çalışmaları

Konut imarlı arsa, Ticari imarlı arsa



Firmalar yeni bir işin/projenin yapmak istediklerinde genelde arsa sahibi tarafından almak istiyorlar.  ya gazete ilanından bakıyor, arsa ilanı, satış ilanı, eş dost vasıtasıyla, gidip araştırarak, arsa sahibi ile diyalog kurarak. Bu arsa işini çözmeye çalışıyorlar. Genelde emlakçılar dan en son almayı tercih ediyorlar.

KOBİ’lerin iş temininde en çok arsa sahiplerinden yararlanmasının arkasındaki gerekçe; çalıştıkları bölgede daha önce yaptıkları işlerden dolayı arsa sahiplerine karşı sağladıkları güvenden kaynaklanmaktadır. İş yaptıkları bölgeler dışında iş alamamalarını ise; her bölgede belirli yerleşmiş müteahhit kitlesinin olmasına ve onların arasına kolay girip iş almanın güç oluşuna bağlamaktadırlar. Yani bu sektörde de diğerlerinde olduğu gibi geri bildirim mekanizması iyi bir şekilde çalışmakta veya çalıştırılmaktadır. 

Firmalar iş temininde kat karşılığı ve  Hasılat paylaşımlı usulü iş almayı tercih etmektedir. Genellikle ölçeklerine göre farklılık gösterse de müteahhitler ihaleli işlerdeki fiyat kırımlarından dolayı bu tür işlere girmeyi tercih etmemektedirler. Firmalar için yeni bir işe girip girmeme kararında işin bulunduğu yer/bölge etkili bir kriterdir. Çünkü nihai olarak pazarlama çok önemlidir.


Yorumlar