İflas Etme Nedenleri

Bireysel iflaslar


Hep firmaları nasıl marka yapmak, büyümek, iş kurmak, girişimcilik ve işletmecilik konularında başarılı olmak için yöneticilik ve işletmecilik konusunda neler yapılması gerektiğiniz yazdık, okuduk. Bu günde olaya tersten bakalım. Başarılı olmanın yöntemleri sürekli değişe de iflas etmenin yolları genelde hep aynı onun için iflas nasıl edilir. Bunu öğrenelim ve yapmayalım belki o zaman başarılı olmak ve iflas etmek arasında farkı anlarız da yapmamamız gerekenleri öğreniriz. Hep yapılacaklar listesi olmasın birde yapılmayacaklar listesi olsun. Ancak son karar sizin isterse iflas edin. İsterseniz çalıştığınız firmayı iflas ettirin vicdanınız el veriyorsa

Öncelikle hiçbir planınız olmasın, Nasıl olsa devenin yükü yolda düzelir. Olacağa engel olmaz onun içinde plan olayları boş işlerdir. Önümüze her geleni işe alalım ne kadar es, dost, akraba ve arkadaş varsa firmaya alın onlara hak etmeyeceği kadar ücret ödeyin. İşleri takip etmek ve niteliklerine bakmaksızın birer görev verin. Kontrol güvensizlik demek onun içinde kimseyi ve hiçbir şeyi kontrol etmeyin. Yoksa size iyi niyetle bakmazlar ve sizi sevmezler. Elamanlara arabalar verin. Hem de lüks olsun.

Yeni ürün ve hizmet için araştırma ve geliştirme yapmayın onun yerine kim yapmış işe ondan kopyalayın veya satın alma yoluna gidin. Muhasebe ve finans yönetimi önemli değildir. Onun içinde firmaya ne girdi ne çıktı, ödemeleri takip etmek ve sözleşmek yapmak gerekmiyor. Bol bol borç alın ödemek mi? Nasıl olsa ödersiniz simdi onu düşünmenin zamanını?  Danışmalara danışmayın veya işinde uzman danışmalar bulmak için araştırma yapmayın nasıl olsa hepsi aynı. Bankalardan bol bol kredi çekin, Bankacılar sizi o zaman çok sever. Bankanın ciddiyeti ve faiz oranlarını geri ödeme planlarını önemsemeyin nasıl olsa ödenir.

Firmaya para kaynağı sağlamak için ortak alın. Ortağın kim olduğu işi ne kadar bildiği ve görev dağılımı nasıl olacak, imza yetkileri konusuna hiç kafayı takmayın. Sözleşme yapmayın işler iyi olsa da kötüye gitse de bir gün anlaşamadığınız nokta olur ve ayrılırsınız sorun yok yani. En az 3 ve 4 ortak olsun yönetime herkes karısın kimin ne iş yaptığı belli olmasın. Her önüne gelen ekibe müdahale etsin. Canı isteyen istediği kadar firmadan para çeksin.

Müşteriler konusunda etkin bir ilişki sistemi sağlamayın. Nasıl olsa alacaklar, onlara yolunacak kaz gözü ile bakabilirsiniz. Patron siziniz ve kuralları sizler belirlersiniz. Müşteri memnuniyeti ne demek kim çıkardı bunlarda ama şımardı ha. Ödeme için bir tarih belirlemek gerekmez nasıl olsa öderler. Bir çok müşteriye bağlanmak yerine büyük birkaç müşteri ile iş yapın olur da bir gün bir konuda anlaşmazlık olursa gittiği zaman firma etkilensin yada firmanın büyük müşterilerinden olduğunu fark etiğinde sizle istediği gibi pazarlık yapsın. Onu elinizde tutmak için zararına bile iş yapın.

Ham madde veya yarı mamul alımında ya bir tane firma ile çalısın ürünün fiyatı, kalitesi, birim başına maliyeti ne zaman hangi fiyatlardan alınacak araştırma yapmayın. Onlar ne derse o rakamdan ödeme yapın. Üretim yapar iken maliyet kontrolü, Kalite kontrolü, iş takibi ve savurganlıklar, boşa harcanan sermayeyi hiç hesaplamayın. Nasıl olsa kazanırsınız. Elamanlar hangi işi nasıl yapıyor ne zaman iş başı yapar ne zaman iş bırakır günde ne kadarlık üretim yapıyorlar. Bunlara zaman harcamayın yada bütün işi siz yapın.

Fiyat ne kadar düşük olursa o kadar kazanırsınız. Ürüne  değer katmak, farklılaştırmak, geliştirmek işi ile uğraşmayın. Onun için en iyi ürünü en ucuza siz yapın. İyi ürünün reklama ihtiyacı yok alıcısı gelir üstelik reklama ve pazarlama çalışmaları boş işlerdir. Ondan dolayı wep sitesi yaptırmak, Tabela yaptırmak için para harcamayın ya da en ucuza kim yapar ona bakın. Kendinizi ve sistemi yenilemeyin yada yenilerken büyük miktarlarda alım yapın. Kokmaz akmaz bir gün kullanırsınız stok da bol bol ürün bulundurun sistemlere zamanında bakım yaptırmayın. Hiçbir şey olmaz. Sizler en iyi firmasınız buna kendinizi inandırın sizi kimse geçemez.

Bu yazıyı da okumanızı rica ediyorum  Başarılı Şekilde Nasıl İflas Edilir!!
  

Yorumlar