Paranın Hayat da Önemi !!

Paranın önemi




Bir beden ne kadar güçlü olursa olsun kan yoksa o benden ölür. Son derece harika makineler ve araçlar yakıt olmadığında bir demir parçasıdır. İşletmeler de bu neden le nakit yönetimi son derece önemlidir. Ne kadar çok ciro yapsanız da, gelir ile giderler dengesi olmalıdır. Bir düşünün, aylık milyon TL ciro yapan firmalar bir anda yok olabiliyorlar. Bunun birçok nedeni vardır ama en önemlisi Nakit yönetimidir 1+1 =4 yapmanın başka bir yolu yok onun için paranızı yastık altı yapmak yerine sizlere daha fazla kazandırması için yatırım araçlarına yâda sizlere aktif gelir sağlayan işletme ve gayrimenkul yatırımı iyi seçenektir.

Hiç şüphe götürmez ki borsa ve yatırım fonları, vob yada forex den de para kazanmanız mümkün ancak bu yatırımdan çok bir iş dir onun için bütün zamanınızı alır ve son derece eğitimli ve tecrübeli olmanız gerekir ve son derece de stresli bir iş dir. Son model telefonlar yada son model otomobil büyük bir ev bizlere para kazandırmaz bunları aktif gelir olana kadar aksi takdir de pasif dir. Bankalar sizlere evin aktif bir yatırım olduğunu söylerler doğru ama onlara göre çünkü otomobil ve konutlar size para kazandırmıyorsa pasif dir

Bireysel veya kurumsal fark etmez, genelde kazanmadığımız paraları harcama ve lükse tutkun oluşumuz, özenti halinde yaşadığımız için gelirlerimize bakmadan en iyi Şartlarda yasamak için kredi veya nakit borçlanmaya gideriz sonuç da bu denge bir türlü sağlanamaz ve uçurum daha fazla açılır bir gün elimizdekiler de gider.

Elinize bir kâğıt alın ve aylık gider ile giderleri kalem olarak yazın ve sonra toplayın gider gelir dengeniz nedir aylık gideriniz gelirinizin 3 de 1 den az işe sorun yok 3/2 gider işe yeni para kaynakları bulmanız ya da maliyet kontrolü yapmanız gerekir. Maliyet kontrolü uygun urun ve kalitesiz demek değildir, Aynı kalite de ki urunu daha uygun almanın yollarına bakın gerekirse pazarlık yapın 3/3 işe günlük yasıyorsunuz demek dir her an çok kötü bir tablo karsınıza bir anda çıkar hemen tedbir almanız lazım.

İyi bir nakit yönetimi için sizlere öneriler de bulunmak benim işim değil ama hayat da zengin olmak ve her zaman rahat etmek istiyorsanız bireysel ve kurumsal nakit tablosunu her zaman yaparsanız iler ide ne ile karşılaşacağınız bilirsiniz ve amaçlarınıza uygun yaşarsınız ve istediğiniz zaman istediğinizi elde edersiniz, bir miktar zaman olarak ertelemek de sorun yok borç dan dolayı kapıyı çalmasınlar.

Parayı yöneten, hayatı yönetir !!!! 

Yorumlar