Patronların Eli ve Firmanın Yüzü Sekreterler!

İş yerinde sex, iş yerinde anal,


Bir şirketin ve kurumun yüzünü temsil eden kişiler vardır. Bir firma hakkında karar verirken, firma elamanlarının tavrı çok büyük bir etkendir. İlk izlenimi de bunlar sayesinde elde ederiz. Bir mağazada satış elamanı ve kasiyer, bir ofiste sekreter bu konuda çok önemlidir. İlk izlenim önemlidir kuralı gereği bu insanlarda güvenilir, sempatik, insanlara ilgili ve konusunda bilgili olmalıdır.



Bir ürün almak veya iş için gittiğinizde sizlere bu kişiler firma hakkında bir ön bilgi verirler ve sizde buna göre kararlar almaya başlarız. Sizi karşılayan kişilerin hal ve hareketi firmanın kurumsallığı ve ciddiyeti hakkında çok önemli ipuçları verir. Ve genellikle doğrudur. İşletmecinin direk konusunda ne kadar hâkim olduğunun göstergesidir. Özelikle sekreter konusuna değineceğim. Bizler bu konun çok basit ve her insanın yapabileceği iş gözüyle bakarız. Ancak firmayı ona teslim etiğimizi düşünmeyiz.

Sekreter için elaman alımında en önemli nitelik düşük ücret isteyen kişi olması. Üstelik fazla ücret almalarına ne gerek var. Onun bütün işi geleni karşılamak, çay yapmak ve telefonlara bakarak not tutmak kim olsa yapar düşüncesindeyiz. Aslında ona da gerek yok biz de yaparız diye düşünen iş adamlarımız var. Ne demişler kendi işini kendin gör. Onun içinde sekretere verdiğimiz değer bilgisayarımıza verdiğimiz değerden daha düşük. Bir de her ikide bir emir baki veririz.

İyi bir sekreter patronlara çok şeyler kazandırmalı ve kazandırır. İlk önce düzgün bir kayıt tutarak gerektiği zamanda aranacak kişilerin iletişim bilgileri, kişi veya kurum hakkında bilgi ve görüşeceğimiz kişinin ön bilgilerini bize sunarak konuya hâkim olmamızı sağlar. Bizlerin yerine not alma ve telefonlara bakarak etkili bir zaman yönetimi yapmamızı sağladığı gibi ve bizlerin unuttuğu kişilerde bağlantıda kalmamızı sağlayarak olası olmayacak işleri geri getirerek bizlere para bile kazandırır. O zaman bır miktar fazla ödemenin hesabı yapılamayacak kadar komik kalır.

Patronların bir sekreter alırken bu konuya çok önem vermelidir. Bu işler öyle çok basit değiller. Çevreden ne olduğu önemli olmayan maşa basında oje süren veya tırnaklarını törpüleyen olmadı İnternet de sosyalleşen insan yerine gerekli niteliklere sahip verimli ve firmaya katkısı olan kişileri işe almak en mantıklısıdır. Ufak detaylar fark yaratır. Eğer müşteri de iyi biz izlenim olmuyorsa sizin çok kaliteli ofisiniz araçlarınız, ürünlerinizin ve reklamlarınızın bir anlamı kalmıyor.



Yorumlar