Türkiye'de Kadın Girişimciler Neden Önemlidir?



Doğu ve Güney Anadolu’da eğitime layık görülmemesi gibi büyük sorunların üstüne bir de Türk Kadın Girişimcinin topluma kabul ettirmek takdir edersiniz ki çok zaman alacağa benziyor. Bir iş toplantısında bayanların varlığı biz erkekleri daha dikkatli konuşturduğuna şahit olabiliyorum. Ben bu sorunu genel olarak görüyorum. Türk kadınlarını ev işlerine daha layık gören zihin yapımızı halen kıramadık. Elinin hamuruyla sözde erkek işine karışamayacağını düşünüyoruz ve biz erkekler çok büyük bir hata yapıyoruz.

Kadın evin merkezinde olduğu gibi hayatın da merkezindedir. Hayatın en önemli merkezlerinden biri de iş dünyasıdır. Evde geçirdiğimiz vaktin daha çoğunu işte geçiriyoruz. O zaman Türk Kadın Girişimcilerini kendi fıtratlarındaki meslek gruplarının başına geçirmek için çareler bulmak zorundayız. Yalnız Türk Kadın Girişimcilerine de büyük sorumluluklar düşüyor. Kariyer, iş deyip kocanızı, sevgilinizi ihmal etmeyiniz. Çocuğunuzun en güzel yıllarını bakıcıya teslim etmeyiniz.



Bu gün şirketler de çocuk bakım odaları inşa edilmekte. Yapabilirseniz kendi şirketinizde özel çocuk yuvası kurunuz veya en azından çocuğunuza hemen ulaşabileceğiniz bir yuvaya veriniz. Mümkün olduğunca çocuğunuzla kendiniz vakit geçiriniz. Kariyer de yaparım çocuk ta deyip bir Türk Kadın Girişimcisi nasıl olurmuş bütün dünyaya ilan edin. Peki milyon dolarlarla oynayan Bir Türk Kadın Girişimcinin dünyadaki Türk-Müslüman kimliğini olumlu yönde ne kadar çok değiştirebileceğini tahmin edebiliyor musunuz?

Bugün dünyada İslam dinini kendi Kadınlarını aşağılayan bir din olarak görüyorlar. Açıkçası ülkelerin ve insanların hataları yüzünden onları çok ta haksız bulmuyorum. Bu küresel imajı düzeltebilecek Türk Kadın Girişimci ’sinden daha büyük bir çözüm göremiyorum. Bugün Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu şey evini, kocasını, ailesini ihmal etmeden ekonominin lokomotifi olacak Türk İş Kadınlarıdır Bir kadının ekonomik özgürlüğü Türkiye'nin en büyük meselesidir. Kendi ayakları üzerinde erkeğe ihtiyaç duymadan yaşayabilecek, erkeği sırf gerçekten sevdiği için birlikte olacak ve ekonomiye büyük katma değer yaratacak



Yorumlar