Web Sitesinin Faydaları



İşletmecinin en büyük amacı en az maliyetle en çok kar getirisi sağlamaktır.Bunun için bazı firmalarda direkt olarak zaman kaybetmek yerine faaliyete geçmektedir. Bazı firmalar ise oldukça uzun süren plan ve organizasyonları yapmaktadır. Ancak bunun yanından bazı yapılması gereken reklam işlemlerine gerektiği gibi önem verilmemekte ya da farkına varılmamaktadır. Böyle ufak detaylar gibi görünen ama aslında çok önemli konular hep önemsiz görünmektedir. Bunlardan biri de firma ve kişileri sanal ortamda temsil edecek internet siteleridir. Profesyonelce hazırlanmış olan bir internet sitesinin firma, işletme ve kişilere, ürün ve hizmet satışları esnasında sayılamayacak kadar faydaları bulunmaktadır.

Kurumsal ve bireysel olarak internette yer almadan, saygın bir işletme olmak, konusunda tanınmış bir marka olmak ve hizmet sektöründe uzman biri olmak imkânsızdır. Çünkü günümüzde internetin yaygınlığı ve insanların herhangi bir konuda ilk bilgi aldığı ve yine herhangi bir konuda araştırma yaptığı tek ortam olmasından dolayı internette yer almak zorunluluktur. Aslında işletmeye ait olan internet sitesi işletmenin bir sanal vitrinidir diyebiliriz. Bir işletmenin kapasitesini çalışma kapasitesini oldukça arttıran, müşteri portföyünü kat kat arttıran, maliyeti ise yok denecek kadar az olan ve işletmenin her birimini, verdiği tüm hizmetlerini, satışta olan tümm ürünlerini temsil eden bir internet sitesi olması gereklidir.

Bir internet sitesi; reklam, pazarlama, tanıtım, talep, kurumsal kimlik, markalaşma, halkla ilişkiler, satış, maliyet düşürme, etkili iletişim gibi birçok faaliyetleri birden gösterir. Üstelik bunu 7 gün 24 saat aralıksız çalışarak yapar. Bu kadar birimi aktif edecek bir internet sitesinin hazırlanması ve hayata geçirilmesi için gerekli olan maliyet, normal personelden oluşan bir ekibin maliyeti ile kıyaslanamayacak kadar azdır. Bu kadar olanaklardan yararlanmamak işletme ve kuruluşlar için hiç te mantıklı çözümler değildir. Teknolojinin hayatımızın her anında bulunduğu, bütün işlemlerimizi çepeçevre sardığı böyle bir zamanda insanlar nerede bulunuyorsa siz firma ve kuruluşlarında orada bulunması gereklidir.

Profesyonel bir internet sitesi yaptırmak kadar sitenin tasarımı, seo ayarları ve arama motorlarına kayıt edilmesi ve güncellenmesi gerekir. Aksi takdirde arama motorları olarak adlandırılan sistemlerin insafına kalırsınız. Bunun için konusunda uzman, sizleri profesyonelce yönlendirebilecek, web tasarımı ve işletmeci bakış acısı ile hareket edebilecek ve içerik açısından da sizlere destek verebilecek bir ekip ile hareket edilmesi gereklidir. Arama motorları sadece sitenizin varlığını değil ne kadar sürede güncellendiğini de kontrol etmekte ve sizlere ait internet sitesini bu kriterlere göre listelemektedir. Bu sebepten dolayı uzun süredir güncellenmeyen bir internet siteniz olsa dahi yeniden yapılanmalı ve sürekli olarak güncellenmelidir. Yıllar önce yapılmış ve kendi haline bırakılmış sitelerin içerikleri arama motorları tarafından taranmamakta ve bazı durumlarda yasaklanmaktadır.

Teknolojiye ve internete karsı çıkarak  bu imkanlardan yararlanmayan firma ve kuruluşların daha kendilerini sorgulamalarını bizler tavsiye etmekteyiz. Nitekim internetin sınırsız ortamında bulunan fırsatlarından faydalanmamak; dereye gidip de susuz geri gelmeye benzer. İnsanların dikkatlerini çekmek ve sizinle iletişime geçmeleri için onlara nedenler sunmalısınız. Bunu da sağlamak için işinizde uzman olmanız, ürün ve hizmet kalitenizin oldukça güçlü ve müşterilerinizle ilişkileriniz açısından sözünüzün arkasında durmanız gerekmektedir.

İnternet sitesi hazırlanması konusunda daha önceden kötü tecrübeler edinmiş olan firma, kişi yada kuruluşların bu imkanlardan uzak durması bizleri oldukça üzmekte ve yaralamaktadır. Bu düşünce yapısına sahip firmalar ve yöneticiler olması bizleri ayrıca düşündürmektedir. Bu sebepten dolayı alanında uzman olan pek çok arkadaşımızla bir araya gelerek sizlere en doğru bilgilendirme, en üst seviyede hizmet verebilecek profesyonel bir ekip halini aldık. İnternet bizim sadık çalışanımız dır  Yeter ki onu ne amaç için ve nasıl çalıştıracağımız bilelim. Siz yeteri kadar internet de aktif olmasanız birileri sizin yerinize olur ve sizin faydalanamadığınız müşteri portföyünden faydalanabilmek için elinden geleni yapar. Tercih her zaman için siz değerli ziyaretçilerimiz indir.

En derin saygılarımızla...


Yorumlar