Türkiye Yabancı Firma Cenneti

                  Türkiye'de faliyet gösteren firmalar



Sınırların kalktığı dünyanın bir köy haline geldiği bu zamanda firmalar da kişilerde küresel düşünmeli ama yerel hareket etmelidir. Aksi takdirde firmalar dar bir alanda faaliyet göstermek zorunda kalır. Yenidünya düzeni Toprak büyüklüğü değil ekonomik büyüklüğüdür. Patenti ve tasarımını kendin yapmak Çin’de üretmek diğer ülkelerde satmaktır. Böylece firmalar daha etkin faaliyet gösterirler ve maliyetleri azaltmak ve daha fazla bir Pazar alanı bulurlar. Bu duruma ayak uyduramayanlar yerinde sayar. Karsı çıkmak size hiçbir şey kazandırmaz.

Global hareket etmenin birçok faydası vardır. Birçok ülkede faaliyet gösterildiğinden dolayı; isterlerse bir ülkede aşırı derecede fiyat kırarak rakiplerini silmesi daha kolaydır. Onun içinde küresel hareket eden firmalara ve ürünlerine karsı çıkmak onlar acısından pek faza fark yaratmaz. Dünya hızla giden bir tren gibidir. Karsı çıkmakla bu tren asla durmaz. Nitekim ülkemizdeki markalara ve yapancı firmalara karşı çıkmalar bu kadar anlamsızdır. Trenin en arka vagonunda olan insan ne yaparsa yapsın treni kullanan durdurmadıktan sonra beyhude kalır. Bizdeki durum tam olarak da budur.

Karsı çıkmak yerine durumu anlamak ne yapılması gereken varsa kontrolü elle almak için acil olarak yapılmalıdır. Onun için karsı çıkmak yerine ya onlardan daha hızlı giden bir tren yapmak ya da dümeni ellinize geçirmek lazım. O zaman kuraları koyan sizler olursunuz. Bu da üretmek, düşünmek ve en önemlisi de bilgi ve teknoloji üretmekten geçiyor. Üstelik onların en az 3 katı fazla hızlı hareket edilmelidir. Çünkü bizler aradaki farkı kapatmaya çalışırken onlarda yerinde saymayacak.

Türkiye de 30090 adet yabancı firma faaliyet gösteriyor. Bu sadece resmi olanlar. Birde ortaklık ve gizli ortaklılar olduğu gibi bireysel yatırımcılar ve ortaklarda eklendiği zaman durum daha net ortada oluyor. Türkiye de yapancı ülke etiketli ürünleri ve markaları saymak bile istemiyorum. Onlar görünen buz dağının sadece su üzerindeki alanı. Bu firmalar buradan diğer bölgeleri ve devletlerde de faaliyet göstermek için üst olarak kullanıyorlar. Ama birde söyle düşünün bizim ülkemizden kaç firma yurt dışında faaliyet gösteriyor.

Firma listesini isteyenlere gönderilir. 

Yorumlar