Yeni Ürünlerin Faydaları

Yeni araba, yeni iş yerli , yeni makine


Globalleşmenin hızla büyüdüğü maliyetlerin her gün bir miktar artması, rakiplerin çoğalmasından ve insanların gelirleri artması bilgiye hızla ulaşılmasından dolayı firmaların kar marjları hiç olmadığı kadar eridi. Buda işletmeciliğin birimlerinde ve temellerinde büyük miktarda değişikliğe neden oldu. İşletmeleri farklı yapan en büyük etken yenilikçi ürün/ Hizmet ve teknolojiyi çok iyi kullanmaktan geçiyor. 


Ne kadar zeki ve yetenekli ekibimiz ve işletmecimiz olursa olsun yeni ürünler ve teknolojiyi etkin bir şekilde kullanılmasa yerinde sayar ve zamanla geriye doğru giderek bir gün piyasadan çekilmek zorunda kalır. İnsanlar yenilikçi ürünlere ve teknolojiye gün geçtikçe daha fazla ilgi duyar ve talep eder. Bu nedenle sektöründe ilk 5 giren firmalar her zaman yeni ürün/ hizmet geliştirenler ve teknolojiyi iyi kullanarak etkin bir yönetim, maliyet kontrolü ve organizasyon gerçekleştirirler. Dolasıyla da en fazla karı onlar sağlayarak en çok para kazanan firmalar ve bireyler olurlar. 

Yapılmışı yapmak ve birilerini kopyalayarak aynı ürünleri üretmek sizleri asla ilk yapmaz. Çünkü birilerini taklit etmek asla birinci olmak istemiyorum demektir. Kopya ürünle hizmet eden firmalar daha ucuza satmak zorundadır. Ayrıca bu kopya ürün asla orijinalı gibi olmayacağı için uzun vadede ürünün çıkaran firmanın reklamını yapmak demektir. İnsanlar yeterli miktarda para bulduklarında taklit değil orijinal ürünleri alırlar. Bunu çok iyi bilen firmalar çıkardığı ürünün kısıtlı özeliklerini kopyalanması ve taklitti yapılması için ya destek veriyorlar ya da yapanlara hiç karışmıyorlar.



Yorumlar