İnternet Sitelerinin İşletmelere Katkısı







Daha önce yazdığım ve sizlerden de güzel geri bildirimler aldığım web sitesinin firmalar için sağladığı avantajları ile ilgili yazım olan Ücretsiz Çalışan; Pazarlama, Tanıtım ve Satış Elamanı İhtiyacınız Var mı? Çok beğenildi ve bu konuda çok sorular geldi. Bunun yetersiz olduğunu düşünerek tekrar bir yazı yazmaya karar verdim. Anlaşılan o ki insanların bir webmasterdan çok işletmeci mantığı ile web sitesinin faydaları konusunda yeterli kaynak bulamıyorlar ve tam anlamı ile faydalanmıyorlar. 

Hatırlarsanız bundan 5 ile 6 yıl önce hayatımızda e mail adresleri çok önemli bir yere geldi. O zamana kadar gereksiz görülen ancak bu zamanda her insanın en az 2 tane çalışanların ve firmaların e mail adresleri var. Ancak artık bu da yetersiz kalmaktadır. Özelikle kurumsallaşmak ve kariyer hayatında başarılı olmak için bu günde web siteleri olmaz işe olmazlar arasına girdi. Bu zamanda web sitesi olmayan firmalar firma olarak kabul edilmiyor. Onun için artık bir lüks olmaktan çıkarak bir gereklilik halini aldı. Nitekim müşteri kitleniz bir araştırma yapmak veya bir sorunun çözümü için direk internet sitelerine yöneliyor. Sizin sitenizi bulamayanlar rakiplerinize yönelerek alımlarını oradan gerçekleştiriyorlar. Bu da sizin için nakit kaybı anlamına geliyor. 

Ayrıca internet siteleri kişisel olarak uzman olmak ve bu uzmanlığını göstermek için en uygun ortamdır. İnsan kaynakları işe alımında adayların web siteleri önemli bir yer tutmaya başladı. Okuduğu yayınlar. Yazdığı makaleler katıldığı eğitimler ve faaliyet gösterdiği başarılar hep buralardan takip edilerek olası en uygun elamanı almak istemelerinden dolayı sanal bir cv özeliği ve bilgi ve görüşlerini yaymak için en uygun ortamdır. Bu da kariyer hayatında hedeflediği noktaya gelmesi için çok büyük faydaları oluyor. Nitekim firmaların bazı işlerini dışarıda yaptırmak veya en uygun şirketi bulmak için öncelik internetten araştırma yapmaktır 

Kısacası ister iş hayatında uzman bir danışman, satıcı ya da sanatkar olsun. İsterse bir iş arayan veya kariyer yapmak isteyenler olsun. Kişisel web sitelerine ihtiyaçları zorunlu olmuştur. Aynı durum firmalar içinde geçerlidir. Bir düşünün sizler kaç firma yada kişi sizlere ulaşamadığı yada hakkınızda bilgi bulamadığı için rakiplerinize gittiğini. Bu zamanda web siteleri de şirketlerin olmaz işe olmazları arasında girmiştir. Simdi karar verme zamanı ya web site yaptırmanız lazım, varsa da güncellemeniz lazım. Ya da müşterileri rakiplerinize kaptırarak onların büyümesine çok para kazanmasına katkı sağlayarak onlara destek olursunuz. Sizler de Giderlerinizi karşılayacak kadar ya da biraz fazlası ile yetinmek zorunda kalırsınız. 

Yorumlar