Zenginlik Müslümanlar İçin Hayal!!!

İslam devletleri,




İslam dini mükemmel ama Müslüman olarak bizler değiliz. Dinimiz çalışmayı, üretmeyi, bilimi, mütevazi olarak yaşamayı övüyor. Ama bizler son zamanlarda üretmek yerine tüketmeyi, gösterişli bir hayat yaşamıyı, bilim yerine fal, büyü gibi batıl inançların hayatımızı etkilediğini düşünüyoruz. Onun içinde bilimi elinde tutan toplumlardan geride kaldık ve resmen onlara bağlı hale geldik. Bu gün 1,4 milyar Müslüman coğrafyasının 7 milyonluk İsrail boyun eğmesinin tek nedeni dinimizin bize emir etiği gibi yaşayamamak ve dinimiz anlamadığımızdan kaynaklanıyor. Dinimizin ilk emri olan okumanın dahi önemini anlayamadık ve hayata geçirmedik.

Söze gelince ve söz konusu din olunca mangalda kül bırakmıyoruz. Ama işe gelince hep bir bahanelerimiz var. Bir saatlik bilimsel bir çalışmanın 60 yıllık nafile namazından daha üstün olduğunu ifade eden bir din anlayışı bilime ne kadar değer verdiğinin en önemli göstergesidir. Ayrıca rızkın 10 da 9 ticarettedir diyerek bugünkü işletmecilik ve ticari hayatın ne kadar önemli olduğunu anlamıyorsak suç dinde mi bizler demi? 

Hiç ölmeyecekmiş gibi çalısın yarın ölecekmiş gibi hazırlıklı olun diye emir eden bir dinimiz ve peygamberimiz var iken bizler de ne kadar uyguluyoruz. Oysa çok mal haramsız olmaz. Bir insan çok kazanıyorsa keşin haram var ve çalıyor diyerek dedikodu yapmak, araştırmak ve düşünmek yerine çalmak yada var olanı kullanmak, boş ver öbür dünyaya mı götüreceksin, nasıl olasa öleceğiz, kısmetten fazlası yenmez gibi kelimelerle kendimizi avutuyoruz. Sanki Peygamber efendimizden daha iyi biliyoruz. Nitekim Peygamber efendimiz de çalışmadı mı?

Gerekten kısmet nedir? Allah'a çalış, iste veriyim kulum derken bizler hep istiyoruz ama çalışmıyoruz ondan sonra da kısmet değilmiş diyoruz. Nitekim kulların rızkı kullar arasında taksim edilmiş ve bizlerinde o rızka nail olmamış için çalışmamız emir edilmedi mi? Sabah kalkmaz aksam yatmaz, Araştırmak ve okumak yerine tv de, düşünmek yerine oyunda ibadet etme zamanı boş muhabbete, uykuda oluyoruz Ondan sonrada Allah vermedi, kısmet bu kadarmış demek ne kadar doğru olabilir ki. Ama ben dua ettim olmadı diyorlar. Evliyalara göre de dua iki kısımdan oluşur sözlü ve fiili dua onun için diyorlar ki sözle dua etikten sonra duanın kabul edilmesi için gerekli çalışmayı yapmadıysan o dua değil sadece söz olur. Kısacası kısmet olması için emek ; emek olmadan kısmet olmuyor.

Zenginlik bizler için hayal. Çünkü bizlerde hala işletmecilik, yönetim ve ticaret boş işler. Araştırmak ve düşünerek bir ürün icat etmek yerine bedenen çalışmanın iyi bir iş yeri sahibi olmak yerine bir firmada çalışmak yada devlet memuru olmak daha mantıklı ve zekice bir hareket olarak algılanıyor.din, dil ve ırkının diğerinden daha iyi olduğunu idaa ediyoruz. Onun içindir ki Müslüman alemi de kendi içinde bir birine düşman oldu. Erkeklerimiz mal varlığı ve evlatları ile, Kadınlarımız da kendilerini ve evlatlarının üstün, olduğunu övmek için dedikodu muhabbeti yapmaktan kendilerini alamıyorlar. 

Geleceklerini merak edenler hep falcılarda kapı aşındırmaya devam ediyorlar. çünkü onlar kaderin ne olduğunu daha idrak edemiyorlar. Nasıl daha iyi evlat yetiştirmek yerine nasıl daha rahat yaşarım, nasıl daha çekice olurum muhabbetine eşlerine imkanlarını zorlayarak kişilik yerine hep bir dış görünüşe iç huzur yerine göstermelik mutluluk tablolarını nasıl daha iyi yaparız diyerek kafa yoruyorlar. Yani kısaca biz bu kafayla ileri seviyede medeni denilen avrupalı da olmayız. Bir Müslüman gibi da yaşayamıyoruz.

Yorumlar