Az Sermaye İle Çok Para Kazanmak İsteyenler

çok para kazanma , para kazanma, zengin olma


Türkiye’de son zamanlara girişimcilik ve işletmecilik hayli bir ilgi görüyor. Her insanın hayalinde de olsa güzel bir işletme sahibi olmak ve güzel paralar kazanmak istiyorlar. Ne yazık ki bu insanlar için kaynak bulmakta ciddi anlamda yayın olmadığı gibi işletmecilik bilgileri de tam yok bu nedenle kendi işletme sistemlerini kuramayanlar franchising ( Temsilcilik ) veren firmalara yöneliyorlar. Burada en büyük sorun firmaların şartları tabii ki nakit durumu ön plana çıkıyor. Yerli temsilcilik veren firmalar daha uygun fiyata bu işi yaparken yabancı firmaların talepleri ve istedikleri ücret yüksek olduğundan dolayı yerli firmalardan iş birliği yapmaları daha mantıklı kalıyor.

Hızlı büyüme sürecine giren ve markalaşan yerli franchising veren firmalar hem daha uygun fiyata hizmet ediyorlar. Ülkemize özgün olduğundan ülke ve insanlarımız kazanıyor.  Öyle ki bazı firmaların aylık ciroları talep etikleri temsilcilik ücretlerinin birkaç katı kadar ciroya ulaşıyorlar. Sektör olarak en çok gıda firmaları talep görüyor bunun yanında hizmet sektörü olarak çok iyi firmalarla başarılı işletme sahibi olmak mümkün. Bu da parasal olarak kıt bir sermaye ile başlamak isteyenlere bulunmaz bir fırsat sunuyor.

Türk firmaları olarak Gıda, emlak, temizlik, oto yıkama, spor, bay ve bayan kuaför hizmetleri, Elbise temizliği, eğlence, vs. gibi bir çok iş dalında çoklu seçenek sunarak onlara ne uygun şartlarda fırsatlarda yatırım yaparak denemiş ve işler halde anahtar teslimi iş yeri sahibi olmalarını sağlıyor. Eğer daha önce har hangi bir işletmecilik deneyimine sahibi değilseniz bir girişimci olarak sizlerin bu açıklarını kapatıyorlar. Bazı firmalar işletme yeri seçiminden yönetime, elaman alımına  ve müşteri ilişkilerine kadar sürekli sorularınıza cevaplar vererek yeni ürün belirleme ve fiyatlamayı sizin adınıza kendileri yaparak ar ge ve yeni ürün çıkarmak, dağıtım gibi maliyetleri kendi üzerine almasından dolayı size har hangi bir ek maliyet çıkarmadıkları gibi size düşen sadece işletmeyi onların verdiği bilgiler doğrusunda işleterek paranıza para katmanız kalıyor. 

Bunun yanında yeni işletme kurmak isteyen işletmecilerin önünde 3 seçenek çıkıyor. Kendilerine göre yeni bir işletme kurmak, bir firmanın franchising şemsiyesi atına girmek ya da bir işletmeyi devir ( iş yeri satın alma )  alarak hazır müşteri ile  başlamaktır. Bu seçenekleri kendilerine göre olumlu ve olumsuz yanlarının yanında en önemlisi sizin kararlarınız ve amacınıza bağlı olarak işletme bilginiz ve sermaye olanaklarınız bağlıdır. Böyle bir düşünceniz varsa duruma göre güzel bir iletme planı hazırlamak yada temsilcilik veren firmalarla görüşerek en uygunu tercih etmenizdir.

Firmalarla görüşme sırasında asla onların dediklerinin yüzde yüz doğru ve tutarlı olduğunu düşünerek karar vermemeniz sizin karınıza olur. Çünkü onlar size duymak istediğiniz kelimeleri kullanırlar o nedenle bol vaatlerde bulunmaları kaçınılmazdır. Her ne konuda olursa olsun işin uzmanı olan birinden tarafsız düşüncelerini almak ve size sunulan teklifleri incelemesi sizlerin görmediği bazı noktaları görerek risklere ve sonradan istenmeyen durumlardan korur.



Yorumlar