İşletme Yönetim Danışmanı Secimi

afiş yönetimi, danışman arıyorum


İşletmeniz için danışmanlık hizmeti almaya karar verdiniz ama kafanızda bir sorun var. Hangi danışmanı niçin, niye, neden tercih etmeliyiz. Piyasada işinde uzman olan birçok danışman olduğu gibi çoğunun beli bir iş dalında birikimi olan ve beli bir standart işletme planları vardır. Kendilerinden hizmet almak isteyen kişilere, kurumlara aynı yapılanmayı önerirler. Ancak bir işletmede en yüksek verim almak için kuruma ve duruma göre özel bir çalımsa yapılmalı. Bir işletme yada sektör için doğru olan geçmişteki plan artık geçerliliğini yitirmiş olur. Dunun şartları aynı olmadığından bu gün başarılı olacak anlamına gelmez.

Danışman seçiminde uzmanlık ve tecrübe en önemli kriterdir. Bunun için birçok farklı sektöre hizmet vermiş farklı bakış acısına sahip danışmanlar size daha fazla fayda sağlar. Bazı danışmanlar beli bir firmanın ürünü, hizmetlerini satarak firmaya müşteri kazandırmak için beli noktaları öne çıkararak verdiği bilgileri yanlış, yanlı olarak sunarlar. Bunların amacı iş bağlayıp kazanç elde etmektir. Bu noktalara dikkat edilerek en doğru size en fazla faydayı sağlayacak danışman seçilerek çalışmanız sizin acınızdan daha iyi olur. 

En az konusunda uzman olan üç danışmanın görüşlerini alarak sizin için en fazla faydayı sağlayacak kişilerle iletişime geçmeniz sizin için en doğru karar almanızı sağlar. Ondan sonra danışmanın talep etiği bütün bilgileri eksiksiz vererek işletmenizin bir analizini çıkarmasına yardımcı olmalısınız. O zaman sizin ihtiyaçlarınızı ve aksayan yönleri net belirler ve sizin için doğru çözümleri önere bilir. Sorunları çözerek bir daha olmaması için tedbirler alır ve bu durumu size yazıl halde rapor olarak sunmalı dır. Doğru kişilerden alınan danışmanlık hizmetlerinden sonra firmanın işleyişi düzelmeli, karı artarak giderler düşmelide. Ayrıca  müşteri memnuniyeti artarak istenilen verimi vermiş olur.

 





Yorumlar