Emlak Ofisi Açmak İstiyorum Diyenler!

Gayrimenkul danışmanı, Nasıl emlakcı olurum?


İnşaat firmaları; Nüfus artısı olmaya devam ettikçe konut üretmeye de devam edecekler. Kentsel dönüşüm ve boş arsalara yeni yapılmaya devam ediyor. Türk insanın en güvenilir yatırım aracı da gayrimenkul oldukça asla durmaz. İnşaat sektörü yapısı gereği birçok iş dalını da beşliyor. Bu nedenle emlakçilik gün geçtikçe daha fazla ilgi görüyor. Üstelik markalı emlak firmalarının toplam portföyün sadece % 5 hakim olması daha fırsatların çok olduğunu gösteriyor.  

Bu fırsatları gören Girişimciler ve kurumlar emlak işine girmeyi düşünerek pastadan pay alma yarısı başladı. Sadece emlak sektöründe yaklaşık 30 yakın franchising firmaları temsilcilik vermek için girişimci insanlara her türlü desteği vererek marka çatısı altına çekme yarısı başladı. Eğitimden ofis kurulumuna ve yönetim, reklam, internet sitesine kadar her şeyi düşünerek anahtar teslimi yapıyorlar. Bunların temelde aynı gibi görünse de kendi içlerinde farklı bir emlak hizmetleri var.  Franchising ( Temsilcilik ) almak için şartları ve talepleri çok farklılık gösteriyor.  Talep edilen ücret 5.000 TL ile 80.000 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Girişimci insanların kendi sistemlerini kuracak kadar işletme bilgisi olamayanlar temsilcilik alarak bu işe girmeleri en akıl karıdır. İşletme kültürü olanlar kendi sitemlerini kurarak daha az para ile daha büyük işletme kurmaları mümkündür. Önemli olan sizin işletmecilik bilginiz, Gayrimenkul bilginiz ve nakit durumunuza bağlı olarak en uygun ve en karlı hangisi işe ona karar vermeniz doğru olur. Emlak ofislerinde emlak brokar ve emlak danışmanları olarak iki ye ayrılır.  Brokerler ofisin sahibi olup aynı zamanda yöneticilerdir. Emlak danışmanları yaptığı işten pay alır bir kısmını da ofise bırakırlar. Ancak ofisin giderlerinde de karışmazlar.

Gayrimenkul danışmanlığı çok kolay gibi görüne bilir.  Az sermaye gerekliliği ve serbest çalışma ve yüksek getirisinden dolayı insanlar işe giriyorlar ancak kısa zamanda işi bırakmak zorunda kalıyorlar yada sadece giderlerini karşılayacak para kazana biliyorlar. O nedenle emekli olan, hiçbir işi yapamayan yada ek gelir olsun diye işe başlayanlar büyük bir hayal kırıklığına uğruyorlar. Bazı emlak firmaları ve ofisleri rakiplerinden daha ucuza hizmet ederek sektörü ve kendi gelirlerini baltalıyorlar. O nedenle de tam hizmet ve sorumluluk sahibi olmayan insanlar yüzünden müşteriler ofislere güven duymuyor.

Emlak ofisi kurmak isteyenlerin öncelikle bu işin eğitimini almalarını ve her şeyin resmi olmalarını öneririm. Bunun yanında yeterli bir ofis alanı, konum, internet sitesi, araç en az 4 kişilik bir ekip. Bu şekilde  kurduğu zaman para kazanır. Çünkü bu iş ekip ve bilgi işidir. Yeterli deneyim ve tecrübe sahibi olmayanlar beli bir zamana kadar işi öğrenmek için başka bir ofiste çalışması kendileri için en iyi karar olur. İyi bir emlakçi doğru bilgi vermeli, bakımlı,  işini bilen, güler yüzlü ve dürüst olmazı en çok aranan niteliklerdir. İnsanlar neden bizi tercih etmeli diye sürekli kendilerine sorarak günlük olaylardan ve gelişmeleri takip ederek kültürlü olmak zorunda

Emlak ofisi açarak gayrimenkul danışmanlığı yapmak için emlakçilik kursuna gitmek ve Emlakçılar odasına kayıt olmak haricinde de bir ide iş yeri açmak için standart belediye, vergi, Esnaf odalarını kayıt olmanız lazım. Ayrıca 10 tane elinizde anlaşmasız portföy olacağına bir tane anlaşmalı olmazı tercihi ederim. daha detaylı bilgi için yazımıza yorum bırakabilirsiniz.



Yorumlar

Yorum Gönder