İnsanlar Başarılı Olmak İstemiyorlar

Nasıl başarılı olunur, başarılı olmanın yolları






Evet, yanlış okumadınız!! gerçekten başarılı olmak istemiyorlar. Bakmayın öyle sözlerine başarılı olmak istiyorum, işimde en iyi kişi ben olmalıyım, bu işi benden iyi kimse bilemez sözleri ortalıkta dolaşıyor ama sadece söz de kalıyor. Başarılı olmak için ne yapıyorsunuz dendiğinde hemen birçok bahanelere sarılıyorlar. Gerçekten de başarılı olmaktan korkuyorlar. Başarılı olmak sorumluluk, mücadele, öğrenme demektir. Başarılı olmak istediğini söyleyen kişi çalışmak yerine uyumayı, gezmeyi, Düşünmek yerine tv izlemeyi yâda İnternet de dolaşmayı seviyoruz. Okumak için zamanım yok diyen insan günde 2 saat tv de, en az 2 saatte nette olmaya zaman buluyoruz bu ne yaman çelişki. 


Ne demek istediğimi anlamak için insanların tv izleme oranları ve İnternet aleminde ne kadar zaman geçirdiklerini araştırın, Bir de ne kadar uyuduklarını. Ayrıca fakir insanların alkol ve tütüne ayırdıkları bütçe eğiteme ayırdıkları bütçenin 28 katı olması bize yeterli verileri veriyor. Demek ki zengin ve başarılı olmanın eğitimle doğrudan bir oranı var. Bazıları diyecek ki şans olmalı insanda öyle bir şey yok. Şans denilen faktör bana göre hazırlıklı olmak ve fırsatı gördüğün anda değerlendirmektir. İkisi de olmalı ki fırsatlardan yararlanmanız lazım. Ayrıca girişimci insanlar fırsat beklemezler kendilerine fırsat meydana getirirler.

Başarılı olmak istemekle başlar. Ama gerçekten bir işi canı gönülden kendinizi adayarak başarmak ve bu yolda bedel ödemeye razı iseniz eninde sonunda başarı gelir. Birçok başarısız hamleleriniz, hatalarınız olacak onlar hata değil size daha iyi nasıl yapılacağını gösteren deneyim ve tecrübe kazandıracak olaylardır. Onun için bıkmadan devam etmeniz gerekiyor. Beş günde başarılı olunmaz en az 5 yılınızı vermeniz lazım aralıksız sadece amacınıza ulaşmak için. Nitekim bizlerde bu zaman işletmeler acısından en fazla 6 ay veya 1 yıl ondan sonra kapat mekanı bu iş tutmaz diyorlar. 

Bir alanda uzman, başarılı biri olmak için kimse sizden daha fazla çalışmamalı. İlkeler ve En’ler sevilir ve hep birinci olur insanlar da sizden öyle söz etsinler. En iyi işletmeci, En iyi emlakcı, En iyi doktor, En iyi danışman, En iyi yatırımcı. Ve ilkler bir işte ilk farklılık siz yaparsanız asla unutulmazsınız ve 1 numara olmak iste başarılı olmanın bir ölçüsü daha bölgenizde yada ülkeye göre insanlar sizin işinizle ilgili ürün yada hizmet aradıkları zaman 1. aklılarına siz gelmelisiniz. O iste çok iyi arkadaşı olsa da insanlar her zaman 1. kişi ile çalışmak ister. Çünkü siz 1. siniz .

Başarılı oldunuz ama başarılı kalmak içinde devam etmeniz lazım. Nasıl olsa benden daha iyisi olmaz derseniz günün gelişmelerini takip etmez yeniliklere devam etmeseniz bir gün son bulur. Geriden gelen biri bir gün sizin işi sizden daha iyi yapar. O zaman unutulur gidersiniz. Onun için başarının kalıcı ve devamlı artması lazım. Başarılı olmanın en önemli kriteri doğru zamanda doğru işi severek yapmak. Yada işi sevmek. Para için çalışanlar başarılı olamazlar. Başarı çabaya mı bağlı yoksa ? 


Yorumlar