Şirket Kurmak İsteyenler

iş yeri kurma, işletme kurma, dukkan açma, devir iş yeri






Hayatta daha iyi yaşamak ve amaçlarını gerçekleştirmek için en belirleyici kural paradır. Sizler ne kadar motive olmuş ve mücadele ruhunuz ve fırsatları görmüş olursanız olun elinizde yeterli miktarda paranız yoksa sadece arkasından bakarsınız ve iç den içe kahrolurunuz bu da sizin çaresizlik içinde kıvranarak hayattan zevk ve yaşamdan bıkkınlık verir. Ancak hayata hiçbir zaman imkansız diye bir olay yok ancak olanaksızlık biraz zaman alır yeter ki sizler kararlı olun. En büyük motive kaynağı birilerinin ne dediği değil sizin ne düşündüğünüz. Tabi ki işin uzmanlarından fikir almanız tavsiye ederim ancak her önünüze gelenin fikrini almak özelikle de daha önce hiçbir işi beceremeyen yapmayan birinin tavsiyeleri size bir fayda sağlamaz tam aksine vaaz geçmenize neden olur. 



Su hayata insan denilen varlığın başına gelenlerin bin bir türlü durumu var. Bazı zaman yasamak hevesimiz kaçar arada bir başarılı oluruz bezende tam tersi basarsızlık kapımızdan ayrılmaz. Hayat denilen bu yol inişli çıkışlıdır. Önemli olan yılmamak ve devam etmektir. Ne gidilecek yol bitter nede savaşılacak sıkıntılar ve dertler. Onun içinde durmadan mücadele etmeliyiz. Bazen canımız yansa bile yaşamak, başarmak için biz işletmeciler ve girişimciler hevesimizi kayıp etmeyiz. Ne zaman vaaz geçersek olmuyor yapamam dersek o zaman gerçekten olmaz. 

İşletme kurmak isteyen girişimcilerin en çok sordukları soru En çok hangi işte para var?, ne kadar para kazanırım?, Yeni iş fikirleri, hangi işi yapmalıyım?, hangi sektörde iş olur? . Ne kadar kazanırım? Ne kadar para lazım, İşletme kurma giderleri, ekip yönetimi gibi işletme ve kişisel sorularına cevap ararlar. Onun için sürekli etrafında analiz ederek işletmeleri takip ederler. Bazen ufak bir firmanın büyümesi onların umutlarını yeşertirken başka bir işletmenin kapanması da umutlarının kırılmasına neden olur. Ancak unutulmamalıdır ki her zaman bir işletme kapanır başka biri açılır önemli olan sonu gelmiş bir sektöre girmemek. 

Girilecek sektör araştırılırken öncelikle kendinizin hangi işi severek yaptığına bakılmalı. Sevmediğin bir işte ne kadar para kazanırsanız kazanın beli bir zamandan sonra sıkılarak uzaklaşmak istersiniz. O nedenle öncelikle bir amacı gerçekleştirmek için zevkle ve severek yapacağınız bir işe girmeniz siz daha başarılı ve mutlu kıllar zaten o zamanda para kazanırsınız. Araştırmaya başlandığında sektörün gider, gelir, iş potansiyeli, karlılık durumu ve yasal olarak durumu iyi analiz edilerek iş planını hazırlamak sizlerin daha sağlıklı kararlar almanızı sağlar. 




Yorumlar