İş Kurmak İstiyorum Diyenler?

İş birliği, işimi büyütmek istiyorum,






Bireysel ve birkaç tane girişimci tarafından ortaklıkla kurulan KOBİ’ler ( Esnaf ) işletmeler üretimin büyük bölümüne yapmakta. İşiz ligin azalmasını sağlayarak iştihama katkı sağlamaları yönünden ülkemiz için hayati öneme sahipler.

Özelikle yeni kurulan işletmeler de bir çok nedenden dolayı tam olarak istenilen verim alınamıyor. Bunların başında, İşletme planı, Finans yönetimi, işletme bilginin yetersiz olusu, pazarlama ve satış hataları, Fiyatlandırma, Duygusal davranmak, Dar bir müşteri ya da beli bir bölgeye hitap etmeleri, Ortaklık sorunları, Eleman sorunları, Danışmanlık hizmetlerinden yeteri kadar faydalanmamaları geliyor. 


Bir işletme kurulumunda bazı doğru bilinen yanlışlar var. Öncelikle ne iş yapacağına karar verememek ve kendilerini tanımadan bir anda kızgınlık ya da bir yerde fırsat var diyerek karar almaları en büyük hataları oluyor. Öncelikle hangi işi yapacaklarına karar verip iş planı hazırlamaları gereklidir.

 Pazarı araştırmak ve rakipleri incelemektir. Yetersiz finansmanla işe başlamak da batmalarına neden oluyor. Nasıl olsa ilerde düzelir mantığı işe yaramıyor. Ekip gereken işleri az elemanla yapmaya çalışmak ilerde işler büyürse elaman alırım. Seklinde yanlış bilinen doğrulardır. 

İster yeni bir işletme kurulumu olsun isterse devir almak yada şirket birleşmeleri ile yeniden yapılanmaya girmelerinde işletme danışmanlarına sormaları kendileri için en marjinal bakımdan çok büyük karlı bir davranış olur. Kendilerinin göremediği ya da danışmanın uzun yıllar iş bilgisi ve tecrübelerinden faydalanmalarına gerekli oluyor.

Sizlerin önemsiz dediği bir nokta işletmeniz acınızdan hayati öneme sahip olabilir. İşletme ve yönetim danışmanları sizleri her konuda yardımcı olabilmelidir





Yorumlar