İşletme Danışmanına Gerek Var mı?

işletme ve yönetim danışmanı,  en iyi işlemeci







Danışmanlık; çok önemli olmasına karsı bizde daha yeni önemi anlaşılmaya başlandı. Danışman size bir urun satmaz hizmet eder. O nedenle bir anlamda uzman olduğu konuda sizin hizmetkârınızdır. Nasıl ki her ailenin bir aile hakimi olduğu ve sürekli ailenin sağlık durumunu kontrol etmek ve ilk karar verici ve hastalık durumunda belirtileri fark edip hastalanmadan tedbirler almak yada erken müdahale etmesi daha büyük ve zorlu hastalıktan korur. Çünkü onlar sürekli bu işi ve işle ilgili gelişmeleri takip etiği için olayın farkına bizden önce varır. Ama bizim halkımızda hasta olmadan doktoru görünmemek gibi bir alışanlık var ille yataklara düştükten sonra gideriz. Oysa sürekli beli aralıklarla kontrol edilse öyle bir sorunun önüne geçilebilir


Aynı durum işletmeler içinde geçerlidir. Sizler sürekli günlük yoğun bir tempoda işleri takip ederken gelişmeleri takip edemez işletmelerde aksayan bir tarafları görmesiniz ya da görseniz de normal bir durum olarak algılarsınız Her işletmecide olduğa gibi zamanla işletme körlüğü meydana gelir. İlk önce çok önemsiz gibi görünen bu durum bir zaman sonra büyük sorunlara yol acar ve işlerinizin aksamasına neden olur. İyi Danışman sorun olduğunda sorunu çözmek yerine sorunların oluşmasına imkân vermemek için tedbirler almanızı sağlar. Aynı zamanda işletmenizin sağlıklı bir şekilde faaliyetlerini devamlı sağlayarak en fazla para kazanmak için en iyi şekilde çalışmasını, daha fazla para kazanmanızı ve büyümenize katkı yapar. 

İşletme danışmanlarına gelen bazı insanlar çok çeşitli nedenlerle tam olarak konuyu anlatmıyorlar buda sorunların net görünmesini engelliyor ve yanlış kararlar almasına neden oluyor. İşletme danışmanından tam verim almak için hiçbir şeyi saklamadan ya da çarpıtmadan aktarılmalıdır. Ancak o zaman sorunu çözmek için doğru kararlar alınır. Konuyu daha geniş çerçeveden görmeden bir noktaya kilitlenmek diğer sorunların görünmesini engeller. O nedenle danışmanların bilgilerinden, tecrübe ve deneyimlerinden faydalanmak size maliyet değil kar getirerek paranıza para katar. 

Bir danışman sizlere işletme kurmak için sektör seçiminden iş planına, iş yerini belirlemede, işletme kurulumu, Yönetim, satın alma, ürün üretimi, pazarlama ve satış, fiyatlama, ürün çeşitliliği, dağıtım, hizmet, maliyet kontörlü, satın alma, müşteri ilişkileri, alacak ve verecek takibi, bilişim ve teknoloji kullanımı, ofis düzeni, işle yatırım, nakit yönetimi, kurumsal kimlik ve web tasarımına kadar yardımcı olabilmeli. 


Yorumlar