Ne Zaman Danışmana Gerek Var?

İflastan kurtulmak







İşletmeler ve kurumlarda canlıdır. Doğar, büyür, gelişir, ölür; öğrenir, Unutur ve zamanla sorunlar çıkar. Bu evrelerin ne kadar zaman alacağı işletme kurulumdaki plan ve işletmeyi yönetenin işletmecilik bilgisi ve kendini geliştirmesine, güncellemesine bağlı olmakla birlikte zaman zaman uzman kişilerle dışarıdan tarafsız biri tarafından incelenmelidir. Ne kadar işletmeci işinde uzman olsa da zamanla işletme körlüğü meydana gelir onun içinde bazı sorunları görmez ya da önemsiz olduğunu düşünür. Bazı noktaları da tam olarak görmeye bilir. 

Ülkemizde Girişimciler ben her şeyi biliyorum diyerek bir iş planı bile hazırlamayı gereksiz görürler. O nedenle işletmede hatalarla birlikte kurulurlar oysa bir uzman tarafından değerlendirse o hatalı görüp daha sağlıklı kararlar alması işletmenin daha fazla kar ve daha uzun ömürlü olmasını sağlayacak şekilde sağlıklı bir kulum gerçekleşir. Birde sorunlar baş gösterdiğinde danışmana gerek görürler ancak bazen geç kalınmış yada sorunlar iyi çözümsüz olacak kadar ilerlemiş olabilir. 

İşletmenin gelirleri düşmüş, Pazar payı ve karlılık oranı azalmış, yeniden yapılanma ve kurumsal kimlik çalışması gerektiğini fark ederlerse o zaman danışmalık hizmeti almayı düşünürler. Danışmandan çok fazla bir beklenti içine giriyorlar. Onların elinde sihirli değnek olmadığı gibi müneccim değil. O nedenle hiçbir bilgiyi saklamadan her zaman birlikte iletişimi sürdürmek ve en uygun kararları almazı lazım. Aksi durumda istenen verim alınamaz. O kadar emek ve caba boşa giderek işler düzelmez. 




Yorumlar