Tarım ve hayvancılık Hibe Destekleri



Devlet; kırsal kesimi kalkındırmak amacı ile tarım ve hayvancığa teşvik ve destekleri veriyor. Tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırma ve topluluk standartlarına ulaşması için Süt üreten tarımsal işletmeler, Et üreten tarımsal işletmeleri geliştirmek veya yeniden kurmak için planı olan ve onaylanan işletme ve kişilere çeşitli kredi, teşvik ve destekler sağlanıyor. Bu olanaklardan yararlanmak için belirlenen ilerde % 65 kadar destek için  başvuru yapmak ve onaylanması yeterli oluyor. Plan hazırlandıktan sonra başvuru belgelerini elden teslim etmek gerekiyor.   

Tarım ve Balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik olarak.  Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi pazarlanması, Et ve et ürünlerini işlemek pazarlamak için yatırım destekleri, Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması için tesis işletme kurmak ve geliştirme konularında aynı şekilde destek ve teşvik ile desteklenerek işleri büyütmek ve yeniden yapılanma konularında fırsatlar veriyorlar.  

Kırsal alanların ekonomik faaliyetlerini desteklemek, çeşitlendirmek için yatırımlar. Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirmesi ve geliştirilmesi, Yerel ürünler ve mikro işletmeleri geliştirmek, Kırsal turizm, Kültür balıkçılığın geliştirilmesi,  konularında devlet KOSGEB ile anlaşmaları olan bankalar tarafından yada kurum ve kuruluşlarla sizlerin proje aşamasında eğitim, danışmanlık, işletme, iş takip, eğitimleri ile birlikte yatırıma göre 15.000 TL ile 3.000.000 TL kadar destek veriyorlar.

 Daha detaylı bilgi ve sorularınız için bize ulaşmanız  durumunda sizlere daha detaylı bilgi verilecektir. 

  

Yorumlar