İş Otellerinde Fırsat Var!

Otel almak, Otel satmak,



Otel ve otel yatırımları giderek artıyor. Tatil için konumlanan otellerin yanında iş amaçlı oteller de yatırım miktarı artıyor. Girişimciler de 5 yıldızlı otel yerine daha düşük yatırım maliyetli iş otellerini tercih ediyor. Ayrıca niş bir pazarı hedef alan dini,  sağlık ve kültür turizmi gibi hizmet amacı ile bu alanda yatırımlarda bulunmaktadır. Turizm sadece deniz, kum ve güneş olmaktan cıktı.

İş amaçlı otellerin payı giderek yükseliyor. Kısa zaman kalan ama yüksek miktarlarda harcama yapan iş otellerinde kalanlar konaklama için daha fazla bütçe ayırmak zorundalar bunu gören turizm yatırımcıları iş amaçlı otel yapmak ya da almak için adete bir biri ile yarışır durumu geldiler.  Son zamanlarda yurt dışı otelciler de Türkiye  pazarından kapmak için yatırım kararlarına hız verdiler.

İş amaçlı turizm artmasının nedenlerin görmek zor değil. Seminerler, eğitimler, toplantılar ve tanıtımlar, kongreler, iş ilişkileri gibi nedenler artış sağlıyor. 3 ve 4 yıldızlı oteller fiyatların uygun ve hizmetin iyi olmasından dolayı daha çok tercih ediliyor. Özelikle işletmelerin yoğun olduğu iller olan İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İzmir parlayan yıldız oldular. Nitekim bu bölgelerde turizm imarlı arsaların fiyatları yükseldi. Otellerde doluk oranı yüksek ve yıllın 12 ayı aktif olduğundan sezonluk iş yapan otellerden daha fazla kar bırakıyor.

Kendine has kariyer ve fırsatlar sunun oteller sektörde birçok iş dalı ile insanlara fırsatlar sunuyor. Turizm okulları nitelik ve nicelik olarak donanımlı gençler yetiştirdiği için sektöre yetişmiş elaman konusunda destek sağlıyor. Bu kadar fırsatların olduğu iş otellerinde iyi bir işletmecilikle birlikte gelişmelere ayak uyduramayan, kendilerini yeniden yapılanmaya girmeyerek eski düşünce ile hizmet edenler pazardan çekilmek zorunda kalacaklar. Onun içinde kurumsallaşmak, markalaşmak ve nitelikli elaman çalıştırmak zorunda kalacaklar.  


Yorumlar