Cafe Açmak isteyenler

                             







Kendi işinizi kurmak istiyor ama ne iş yapacağınız konusunda kafanızda soru işaretleri mi var? Bir kahveci açıp unlu mamuller, kahve çekirdekleri, kahve öğütücüleri, kahve kupaları satarak güzel gelirler elde edebilirsiniz.


Eğer bir fincan iyi kahvenin tadı hoşunuza gidiyorsa ve yüksek fiyatlı kahve zincirlerinin yaptığı kahvelerden daha iyisini yapabileceğinizi düşünüyorsanız o zaman kendi kahve dükkanınızı açmayı düşünebilirsiniz. 2013 Kahve İstatistikleri Raporuna göre restoran endüstrisindeki kahve dükkanları %7’lik büyüme oranıyla hızlı bir ivme kazanmıştır. Türkiye genelinde 1.331 kişiyle gerçekleştirilen araştırmanın bulgularına göre, halkımızın %78,7’si düzenli kahve içiyor. Kahvelerin fiyatlarına, dükkanınızın yerine ve satışlarınıza göre tahmini yıllık gelir rakamlarınız değişecektir.


Kahve Dükkanı Nasıl Açılır?
Yoldan geçen insan sayısının yani yaya trafiğinin yüksek olduğu bir bölgede dükkan bulun. Alışveriş merkezleri ve üniversitelerin veya iş merkezlerinin yakınındaki yerler olabilir. Dükkan önündeki kaldırıma masa koymak için yeri olan, içeri kısımda masalar, sandalyeler, rahat koltuklar ve kanepeler için yeterli alanı olan bir yer bulmaya çalışın. Ayrıca trafik akışının yoğun olduğu bir bölgede dükkan bulursanız müşteriler dükkana gelip, siparişlerini verip, kahvelerini aldıktan sonra dükkandan ayrılabilirler.

Kahve dükkanı açma yönetmeliklerini araştırın ve gerekli olan ruhsatları ve izinleri alın. Gıda üretimi izinleriyle ilgili bilgi almak için resmi kurumlarla temas kurun. Gıda üreten işletmelerin öncelikle iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, sonrasında Gıda Sicil Belgesi (Çalışma İzni) alması gerekmektedir. Bundan sonra ki aşama da Gıda üretim izin belgesi almak için başvuru da bulunabilirsiniz. Gıda üretim izin belgesi başvuruları, işyerinin bulunduğu il sınırları içerisinde ki tarım il müdürlüklerine yapılır.

Kahve dükkanınız için isim bulun ve logonuzu tasarlayın. İnsanların aklında kalabilecek ilginç bir isim bulun. İsminizi bulduktan sonra bir grafik tasarımcı ile temas kurun. Grafik tasarımcı sizin için isminize uygun tasarımlar hazırlasın. Kartvizitlerinizde, kâğıt bardaklarınızda ve tabelanızda logonuzu kullanın.

Kahve makineleri, çekirdek öğütücüleri, tezgâhlar, masalar, sandalyeler, koltuklar ve kanepeler gibi ekipmanlarınızı ve malzemelerinizi satın alın. Size toptan satış yapacak tedarikçilerin yerlerini tespit edin. Farklı kahve ve çay çeşitlerine ihtiyacınız olacak. Dükkanınızda kahvelerini tüketecek müşteriler için kupalar, çay-kahve fincan altlıkları ve metal kaşıklar almanız gerekir. Kahvelerini alıp gidecek olan müşteriler içinde kâğıt bardaklar, bardak kapakları ve plastik karıştırıcılar almanız gerekir. Tatlandırıcıları, kahve kremalarını ve peçeteleri unutmayın.

Sigorta yaptırın. Mülk sigortası ve mali sorumluluk sigortaları hakkında bilgi almak ve yaptırmak için sigorta acenteleri ile temas kurun.

Kahve dükkanınız için çalışanlar alın. Dükkanınızın kaç saat açık olacağını ve yoğun olacak saatleri belirleyin. Yoğun olan saatlerde ekstra eleman çalıştırmanız gerekebilir. Bunun için tam zamanlı veya yarı zamanlı elemanlar alabilirsiniz. Yerel gazetelere ve kariyer.net gibi online eleman arama sayfalarına eleman aradığınıza dair ilan verin. Başvuruları toplayın, adaylarla görüşün ve en iyi olan adayları işe alın.

Büyük bir açılış planlayın. Yerel işletmelere el ilanları ve kuponlar gönderin. Bu işletmelerin yöneticilerini ürünlerinizi tatmaları için açılışınıza davet edin. Dükkânınızın önünden geçenlere bedava ürünler dağıtın. Açılışınızla ilgili gazetelere basın bülteni gönderin. Müzik, bedava ürünler veya kuponlar müşterilerin daha sonra yeniden gelmelerini sağlayacaktır. Eğer insanlar kahvelerinizden hoşlanırlarsa, dükkânınız sürekli işler ve ağızdan ağza reklam sayesinde müşterileriniz artar. Daha Fazla bilgi için Yorum yapmanız Yeterlidir. 




Yorumlar