Otel işletmeciligi ve Otel Satın Alma




Otel yatırımı





Otel işletmeciliği çok karlı ve işletmede birçok iş yapılabilmesine olanak vermesinden dolayı en kısa zamanda kendini amorti ediyor. Konaklama hizmetlerinin yanında bay ve bayan kuaförü, Disko, Bar, kafeterya, Toplantılar ve konferans solanları, Düğün salonu, spa ve hamam, Restoran gibi hizmetler sunarak kar ve cirolarını artırır. Gayrimenkul alımında gerek turizm sektörünün canı olmasından gerekse gayrimenkul fiyatlarının artmasından olsun değer artısından da bir kar etme söz konusudur. Tüm bu verilere bakıldığında otel işletmeciliği karlı ve yatırımcı acısından fizibilite acısından olumludur.

Yeni otel açmak ya da var olan bir oteli almak arasında karar verilmeli. İşletmede büyük bir mücadele ve iyi bir işletme bilgisi olmalı. Çünkü bir iş dalından farklı sektörlerden insanları yöneterek toplam kalite anlayışından ödün vermeden en az maliyetle en fazla karı sağlamak gerekli. Ekip oluşturma ve yönetimde doğru insanları doğru işlere vermeli ve bunları sürekli eğitme tabi tutarak gelişmesine destek olunmalı aksi durumda müşteriye gereken hizmet verilmediği zaman müşteri sizin rakiplerinize gider.

Yeni bir otel alımında yeni bir kurumsal kimlikle birlikte yeniden yapılanma yapılmalı ve bir ön açılış yapılarak hizmetler test edilmeli. Bir dernek, parti, iş adamları ve hedef kitlenizi ön bu açılışa davet ederek onlara ikramlarda bulunmalı ve bu açılış medya ve yayın organları ile haber yapmak sizleri kısa zamanda hakle ve çevreye duyurmanızı sağlar.

Ara ara hediyeler vermek, indirim yapmak, bazı yemek, içeceklerden indirimde bulunmak müşteri tutundurmaya yarar. Yeterli sermayeniz var büyük karlı bir yatırım olarak otel almak ve açmak olabilir. Kişisel olarak hizmet etmenize ve diğer rakiplerinizden farklılık meydana getirmeniz son derece kolaydır. Gerekli evrakları belediyelerden ve turizm bakanlığından temin ederek şartlarını yerine getirebilirsiniz.  Daha Fazla bilgi için Yorum yapmanız Yeterlidir. 



Yorumlar