Oto Galeri, Oto Kiralama Açmak İsteyenler!!

oto galeri



Ekonominin durumundan en az etkilenen ve zengin olmanız için en iyi sektörlerinden biridir. Çünkü Türk insanın hayalidir bir araca sahibe olmak ve ortalama 3 yılda bir araç değişmeye gidiyorlar. Onun için ekonominin durumundan en az etkilenen işlerden biridir. Bir miktar eline nakit gecen insanlar direk otomobil alıyorlar. Gerek bankaların kredi olanakları, otomobil firmalarının kendi finans kuruluşları araç almayı kolaylaştırıyor. Otomobil sahibi olma oranı artıkça otomobile yönelik hizmet eden işletmelerde para kazanıyor. Oto lastikçi, oto tamircileri ve boyacılar, oto servisleri,  oto yıkamacılar ve otoparkçılar gibi işlerde faaliyet gösterenler kazanıyor.

Oto galeri açmak isteyenler öncelikle bir iş planı yapmalıdır.  Belli bir marka yada sınıf araç mı satacaklar yada bir iş yerini satın alarak işletme sahibi olunabilir yada yeniden bir işletme de kurula bilir. Onun haricinde 0 el araç mı 2. el araç mı satılacak nereden nasıl alınacak ödeme konularında ne gibi kolaylıklar ve hangi bankadan müşterileri için kredi anlaşması ve faiz oranları ne olacak. Bazı otomobil firmaları filo alımında ciddi anlamda indirimler sunuyorlar. Bunlardan toplu araç alınıp satılabilir ya da direk üretici firmadan alınma durumuna bakılmalıdır.

Kiralama iş yapmak isteyenlerde değişik marka ve model ile değişik fiyatlara araç verme durumu ve kiralama zamanına bağlı olarak uzun zamanlı kiralamada da özel fiyatlar suna bilirler. Önemli olan hedef müşteri kitlesinin taleplerine uygun fiyatlı hizmet etmektir.  Nitekim firmalar araç almak yerine kiralama daha ekonomik geliyor. Üstelik sermaye bağlamadıkları gibi bu para ile işletmelerine yatırım yapmanın yanında aracın hiçbir giderine ve bakımına karışmıyorlar bu da ortala % 20 daha karlı olmalarını sağlıyor.

İster kiralama isterse satmak için galeri açmak olsun araçların parkı için ve ofis için belirli bir alan olmalı. Görünürlüğü yüksek bir yer ve internet sitesi zorunludur. Çünkü alımda ve kiralamada ilk bakılan yer internette araştırma yapmakla başlıyor. Onun haricinde iş yerinde veya kiralama da araçların sigorta, kaskolu olması risk durumunu ortadan kaldırır. Bu da yatırımınıza korur. Her ne iş yapılırsa yapılsın ekip de işini bilen araçlardan anlayan kişiler olmalıdır.

İş yeri kurmak için gerekli izinler ve evrakları tamamlamak için yetkili yerlerden bilgi alınmalı ve bir muhasebeciniz olmalıdır. Ayrıca işletmede kullanılmak üzere sözlemseler ve satış belgeleri düzenlenmeli. Satış tekniklerini bilen otomobil işini severek yapan sizi ve kurumunuzu iyi temsil edecek kişileri işe almalısınız. Ayrıca iş yerinde kesinlikle güvenlik sistemi olmalı ve ofis için gerekli malzeme, alet ve aygıtlar eksiksiz olmalıdır.daha detaylı bilgi için yazımıza yorum bırakabilirsiniz


Oto Yıkama İşletmesi kurmak İsteyenler  okumak için Tıklayınız 
Oto Kiralamada Maliyetleri belirleme yazısını okumak için Tıklayınız 


Yorumlar

  1. İyi günler ! burada kredi talebinde bulunan tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirim, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
    İletişim:
    e-posta: creditcentercorp.usa@gmail.com
    whatsapp: +1 (847) 453 9904

    YanıtlaSil

Yorum Gönder