Pastane Dükkanı Açmak ve İşletmek









Pastane açmak veya idare etmek en tecrübeli iş adamları için bile oldukça zorlu bir iştir. Unlu mamullerin kar marjları nispeten düşük eğilimlidir. Benzin ve malların fiyatlarına bağlı olarak kullanılacak malzemelerin fiyatlarında dalgalanmalar olur. İster glütensiz çabucak eller yapan bir pastane açın ister bir alışveriş merkezinde ufak bir dükkânınız olsun. Ölçülebilir iş hedeflerinizi teslim tarihlerine göre belirlemeniz pastanenizin başarısı için yol haritası çizmesine yardımcı olacaktır.

Dükkan yeri: Pastanenizi açacağınız yeri bulmak öncelikli hedeflerinizden biri olmalıdır. Pastanenizin yeri açacağınız pastanenin türüne göre değişecektir ve bulduğunuz dükkân yerinin özel ihtiyaçlarınızı karşılaması gerekir. Örneğin dükkân önünde camekânı olan bir pastane açmayı düşünüyorsanız yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde yer bulmalısınız.

Başlangıç tarihi; Hedeflerinizden biri de işe başlayacağınız resmi tarihi belirlemektir. Pastanenizin açılışı için belirli bir tarih belirlemek sadece bu olayı kafanızda daha gerçekçi hale getirmez aynı zamanda belirlenen güne uymak amacıyla sizi daha fazla motive eder. Açılış gününüzü daha özel hale getirebilmek için bir etkinlik planlayın. Örneğin insanlar tarafından takip edilen yemek eleştirmenlerini ve blog yazarlarını davet edin, bedava mini cupcakeler sunun veya indirimler yapın.

Kar Belli bir zaman periyodunda belli bir kar seviyesine ulaşabilmek için kendinize hedef koyun. Yeni açılan bütün işletmelerin ilk birkaç ay bunu yapmaları gerekir. Veya amaçlarınızı belli satış rakamlarına ulaşmak için belirleyin. Pastanenizi açmayı düşündüğünüz bölgedeki insanlarla ilgili amaçlar oluşturun. Örneğin kadın sığınma evlerine kahvaltılık malzemeler bağışlayabilirsiniz veya imkânları kısıtlı çocuklar için pastacılıkla ilgili çıraklık kursları verebilirsiniz. Eğer topluma faydalı olmak istiyorsanız ve marka imajınızı oluştururken sosyal sorumluluklarınızı yerine getireceğinizi taahhüt ettiyseniz bu amaçlar sizin için uygun olacaktır. Daha detaylı bilgi için yazımıza yorum bırakabilirsiniz  





Yorumlar