Pizza Dükkanı Açmak İsteyenler





Son yıllarda hazır gıda sektörü hızlı bir yükselişe geçmiştir. Tüketiciler yoğun programlarına uyum sağladığından hızlı ve basit yemeklere bel bağlamaya başlamışlardır. Pizza hazır gıdalar içinde en popüler olanlardan biridir. Gel al ve evlere servis hizmeti sunan pizzacılar farklı türde ve lezzetlerde pek çok seçeneği bir arada sunarak pizzayı binlerce kişinin temel ihtiyaç ürünlerinden biri haline getirmiştir. 

Yine de bütün girişimcilerin farkında olmaları gereken önemli bir konu vardır. İşletme stratejileri ve yönetim becerileri olmadığından hazır gıda sektöründe iş kuran girişimcilerin büyük çoğunluğu ilk yıllarında başarısız olurlar. Aşağıdaki adımları okuyarak bir pizzacının nasıl açılması gerektiğini ve başlangıçtaki olası hataların önüne nasıl geçeceğinizi öğrenin.





Nasıl Açılır?
  1. İyi pizza nasıl yapılır öğrenin. 2 Pizza işine başlarken her ne kadar bir sertifikaya ihtiyacınız olmasa da pizza yapmaktan fazlasını öğrenebileceğiniz bir aşçılık okuluna gitmeniz sizin için iyi bir fikir olacaktır. Menünüze fazladan ürünler koymanız daha fazla müşteriyi etkilemenize yardımcı olacaktır. İşi öğrenmek için diğer pizzacılarda biraz zaman harcayın. İyi bir pizzanın nasıl yapılacağını öğrenirken aynı zamanda bir işletmenin nasıl yönetileceğini de öğrenmeniz kendi girişiminiz için faydalı olacaktır.  Eğer mümkünse sizi diğer pizza işletmelerinden ayıracak özgün bir pizza yaratın veya özel bir tarif kullanın.

2-Ne tür bir pizza restoranı açacağınıza karar verin. En uygun maliyetli olanlar gel al ve evlere servis olan pizza işletmeleridir.

3-Pizza işletmenizi tanımlayan, pazarlama stratejinizi ve satış yapmayı planladığınız pazarı anlatan, hedeflenen geliri, vergileri ve başlangıç masraflarını içeren bir iş planı hazırlayın.

4-Bir bankadan veya özel yatırımcıdan işletmenizi açmak için gerekli olan krediyi alarak sermayenizi sağlayın.

5-Pizzacınız için ulaşılabilir, göze çarpan ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bir yer seçin. Herhangi bir kira sözleşmesi imzalamadan önce bulduğunuz yerde bir gıda firması açabiliyor musunuz kontrol edin.

6-İşyeri sicil numarası almak için ilgili resmi kurumlara başvurun. Sigortalı eleman çalıştırmanız gerektiğinden bu numarayı almanız gerekmektedir.

7-İşletme belgesi verilen iş yerleri, iş müfettişlerince işletme belgesi talebinden en geç üç ay içerisinde teftiş edilir. İş yerinde yapılan teftişte, iş sağlığı ve güvenliği açısından başvuru ve beyan formunda belirtilen hususlar incelenir. Bu nedenle pizzacınızın belirtilen hususlara uygun olduğundan emin olun.

8-Pizza dükkanınız için ekipmanlar alın. Buzdolabına ve derin dondurucuya, pizza fırınlarına, hamur yoğurucuya, tezgâhlara, tepsilere ve kaplara, ölçme kaplarına, sos kepçelerine, pizza kutularına, mendillere ve eğer pizzalarınızı evlere servis yapacaksanız dağıtım aracına ihtiyacınız olacaktır.

9-Pizza ve diğer İtalyan yemek çeşitlerinizin yer aldığı bir menü tasarlayın.

10-İş başvuru yapanlarla görüşerek içlerinden güvenilir, etkili ve cana yakın olanları işe alın.

11-Yerel medya, el ilanları ve internet aracılığıyla pizzacınızın reklamını yapın.

12-Pizzacınızı açın.

 Daha Fazla bilgi için Yorum yapmanız Yeterlidir. 


Yorumlar