Büyük Cirolar Küçük Kârlar



Günümüzde büyük firma olmak artık önemini yitirdi. Büyük hantal firma yerine küçük karlı ve hızlı firma olmak maliyetleri azaltır ve değişime daha çabuk ayak uydurur.  Buda onları daha karlı ve daha iyi yapar. Nitekim bazı firmalarda; Pazar payları çok büyük olduğu halde kar oranları düşük. Çünkü onlar Pazar payını kar payından daha önemli olduğunu düşünüyorlar. Nitekim bazı zaman dışarıdan işleri çok iyi görünen büyük ve yüksek oranda Pazar payı olan firmalar bir anda batıyorlar yâda az karla işletmelerine devam ediyorlar. Önemli olan kar oranları nitekim işletmecilikte asıl olan amaçlara ulaşmak için para kazanmaktır.

Firmaların Pazar payları ile ödedikleri vergiler incelendiğinde bunu daha net görebiliriz. Normal durumda Pazar payı büyük olan firmalar en çok kar elde etmeleri ve en fazla vergi vermeleri beklenir. Sizde biraz incelerseniz durum öyle değil mi? Büyük firma ve yüksek oranda Pazar payının tabii ki faydaları var. Ancak bunun doğru yönetilmesi lazım.  Bütün müşterileri memnun etmek para kazanamayarak iflas etmenin en kolay yoludur. Onun yerine az ama daha fazla harcama yapan müşterilere odaklanmalı ve en az maliyetle en çok kar sağlanmalıdır.

Günümüzde rekabet  ‘’ Sürümden kazanma ‘’ denilen en ucuz fiyata hizmet etmek mantığına bürünen işletmeler hem sektöre hem de kendilerini zarar etmelerinden başka hiçbir işe yaramıyor. Ancak bazı firmalar insan trafiğini artırmak için beli ürün yâda hizmeti en az karla vererek diğer ürünlerin satılmasını sağlıyorlar özelikle perakende sektöründe kullanılan bir yöntemdir. Nitekim bir işletmecinin temel amacı yüksek oranda büyük paralar kazanmak için hızlı, kar oranı yüksek ve pazardan en fazla pay değil kar almaya odaklanmalıdır.

 Onun içinde işletmenize gelen insanları sadece onların istedikleri ürünü almalarını değil daha fazla karlı ürün satmak için elinizden gelenin daha fazlasını yapmalısınız. Aksi durumda sizden almadığı ürünleri başka birinden alır. Onun için ödeme ve hizmete eksiksiz ve ürün iadelerinde hiçbir sorun çıkarmadan müşteriye değer verilerek yazar kasanızın sesini daha fazla dinlemek, fatura keserek yağmur gibi para kazanmalısınız. Özelikle küçük yeni kurulan firmalar kendilerine çok iyi sistem oluşturmak zorunda ve gerektiğinde hızlı bir şekilde değişiklik yapılabilmelidir.



Yorumlar