Akıllı Satın Alma Yapma






Günlük hayata işletme ve bireysel kullanım, yatırım amacı ile birçok alım yapıyoruz. Ancak günümüzde reklam ve teknolojinin hızla değişmesi tüketim odaklı bir toplum olmamızdan dolayı bir türlü satın almaların sonu gelmiyor. Bu durumda sürekli bir nakit sıkışıklığına, finansal planlarımızı bozmasına neden oluyor. Aslında tam olarak ihtiyaçlarımızı belirlesek ona göre alım yapmasak bir nebze olsun elimizde fazladan para kalmasına neden olur

Bu para ile yatırım yapmak yada zorunlu ihtiyaçlarımıza bir miktar daha fazla nakit ayırırız. Bir teknolojik, ekipmanda otomobilde fiyatına göre ihtiyaçlarımızı tam belirleyip ona göre alım yapılmalıdır. En önemli konu tabi ki ödemeler geliyor. 

Eğer aldığınız ürünün parasını başka biri ödüyor veya çalıştırarak hem kendini öder hem de size para bırakıyorsa bu akıllı bir satın alma olacaktır. Aksi durumda sizin cebinizden para çıkmasına neden oluyorsa bu pek mantıklı değildir. Özelikle asla yada nadiren kullanacağımız özellikli cep telefonları, Otomobiller, tekne ve yat gibi alımlar ticari amaç için değilse mantıklı değildir. Otomobil almanız mantıklı nedenlerle zorunlu işe bunun yerine kiralama yada daha uygun fiyatlı borçlanmadan otomobil alınmalı. 

Simdi ne demek istediği daha iyi anladınız alınan bir malın parasını başka birine yada o makinayı kiraya verme yada işleterek ödeyip size ne kadar para bıraktığını bakın özelikle size çok fazla dan para bırakıyorsa bu çok çok bir akıllı satın alma olmuş demektir. Aksi durumda cebinizde para kayıp etmenize neden olan bir delik acar. 


Yorumlar