Başarı Yollunda Engeller



Başarılı olmak istiyorsunuz. Amacınızı gerçekleştirmek, işletme kurmak ve bu işletme  ile para kazanarak rahat bir yaşam, giderleri karşılamak, zengin olmak,  ailene bakmak gibi amacınız var. Ancak başarılı olmak elleri cebinde yan gelerek yatmak yada zevkine göre hareket etmekle olmaz. Başarı çapa ister bedel ister. Önünüze bir çok engeller çıkacak ve sizi yolunuzdan alık koymak kendilerine uydurmak isteyen bir çok insanlar olacak. Elinizdeki olanaklar yetersiz kalabilir.

Gerçekten başarılı olmak istiyorsanız bıkmadan usanmadan mücadele etmeniz gerekiyor. Size bunun imkansız olduğunu, delilik yada romantik bir düşünceden ibaret olduğunu durmadan söylerler. Paranın sadece el kiri, önemli olan gönül zenginliği , eninde sonunda yok olacağını söyleyerek aman zaten öleceğiz öbür dünyaya mı götüreceksiniz derler. Değer mi bu kadar sıkıntıya çalışmaya derler.

Bunlar kimi ilk başta aileniz, akrabalar, eş dost, arkadaşlarınız sizi yolunuzdan alık koyacaklar. Elinizdeki olanaklarda bunun imkansız olduğunu gösterir. Bir fikriniz ve iş yapma düşünceniz çoğu insan tarafından küçümsenir sen mi yapacaksın bunları derler. Sen iyice havalandın r firma da iş bul çalış derler yada devlet memuru ol, bu işin vergisi var, elemanı var. Müşteri bulması var, sermaye gerekiyor derler.

Başarılı  işletmecilik yapmak kolay demiyorum ama gözünüzde büyüttüğünüz kadar yada dedikleri kadar zor değil. Size olmaz imkansız diyenler kendileri yapamayanlar dır. Yada sizin başarılı olmanızı istemeyen kendini beğenmiş olumsuz düşünen insanlardır. Kendileri yapmadı işe kimse yapmasın. Arkadaşlarınızda onlardan uzaklaşacağımızı düşünürler. Ancak ne olursa olsun küçük adımlar atarak başarılı bir işletme kurmak için işletmeciliği öğrenip azar azar, küçük miktarlarda kazanarak da başlaya bilirsiniz. Siz işletmecilik bilginize ne kadar çok büyütmek isterseniz o bir zaman sonra para kazandırarak sizi ödüllendirir.

İş kurma aşamasında tabi ki bazı insanlardan fikir alacaksınız o insanlar konusunda uzman daha önce yapmış biri olmalı. Bizim ülkemizde kime hangi konuda soru sorarsanız kesinlikle bilgisi vardır. Bilmiyorum demeye utanırlar onun içinde  yanlış kulaktan dolma bilgilerle  kendilerini yönetemeyen insanlar size akıl vermeye kalkarlar.


Her iste olduğu gibi işletmecilikte de hata yapma olasılığınız vardır. Siz bu hataları mümkün olduğunca en az oranda yapmaya bakın. Hiç hata yapmayanlar ya yalan söyler yada hiçbir şey yapmamışlardır. İlk başta kesinlikle bir planınız olsun plansız iş yapmak nere gideceğini bilmeyen yolcuya benzer nere giderse gitsin bir önemi olmadığı gibi istediği yerde olamaz. İşletmecilik ve başarı yolunda hiçbir şey istediğiniz gibi olmaz yaptığınız gibi olur. İlk zamanlarda aksaklıklar söz konusu olur. Ama zamanlarda nerede hata yaptığınızı ve ne yapmanızı öğrenir kısa zaman sonra sizde konusunda uzman bir işletmeci olursunuz. 

Yorumlar