Başarılı Girişimci Olmak Kuvezde Bebek Büyütmektir








Başarılı bir işletmeci olmak başarılı bir işletme ile olur. İşletme olmadan işletmecinin bir anlamı olmaz. İşletmecilik zorlu bir yol. Yolda ne kadar ilerlerseniz o kadar kolaylaşır ve zevkli hale gelir. Uzaman bir işletmeci olduğunuzda da ne kadar kolay olduğunu bazı niteliklere sahibi olduğunuz anda her şeyin olabilirliğini düşünürsünüz. İşletmecinin öncelikle bir amacı ve bu amaca nasıl oluşacağına dair bir planı olmalıdır. 

Planlama ister neden işletmecilik yapmak istiyorsunuz. Daha iyi bir yaşam, sağlıklı bir hayat, mal mülk sahibi olmak, sözü gecen biri olmak, rahat ve para sorunu olmadan bir hayat yaşamak, İnsanlara faydalı olmak, boşta duran iş yerini değerlendirmek, ailenin ihtiyaçlarını karşılamak gibi bir çok amacınız olabilir. 

Sabır İşletmeciler ilk başta her şey zorlu ve imkansız gibi gelir. İnsan âdete korkarlar. Ancak hiçbir şey yapmaya başlamadan önce nasıl yapıldığını tam olarak bilemesiniz. Aslında işletmecilik benzetme yapmak gerekirse, Erken doğmuş bir bebeğe kuvözde büyütmeye başlamak gibidir. İlk önceleri zorlu ve imkansız gibi görünür. Siz durmadan bakarsınız ilgilenirsiniz o büyüdükçe üzüntülü günler mutlu günler olmaya başlar onun en ufak bir hareketi yada sesi sizi mutlu eder. 

Tamda ilk başlarda kurulan işletmeci bu konumdadır. İşletmenize baktıkça gerekenleri öğrenir ve yaparsınız , siz yaptıkça o size geri dönüşler yapar ik başlarda belki tatmin etmez ama bir kere para kazanmaya başladınız mı heyecanınızın önüne geceme siniz. Geceniz gündüzünüz işletmeyi daha iyi yapmak ve geliştirmek için çapa edersiniz. 

Mücadele 6 ile 10 ay gibi bir zaman sonra çocuk sadece beli başlı ihtiyaçları için size gereksinim duyar, Yemek, temizlik, sağlık ve sıcak bir ortam yeterlidir. Aynı durum işletme içinde geçerlidir. Artık size ufak ufak kendi kendini çevirecek kadar para kazanmaya başlar. Sadece bazı aylarda yada ödemeler de dışarıdan destek ister. Sonra da tekrar kendisi size dönüş yaparak kendi kendisinin çarkını dönerdir. 

Eksik yanlarını bulma dönemi başlar. Her şey istediğiniz gibi gitmiyor. Sorun nerede? Ne yapılmalı kimden bilgi alınmalıdır. Bu dönemde çocuklar gibi işletmede soranlar olur yada dönem dönem sorunlu dönemler olur. Bazı düşünceleriniz tam yerine oturmaz ve aksilik çıkar iste çocuklar rahatsız olduklarında nasıl ki doktora giderseniz işletmelerin tamda bu dönemde danışmanlara ihtiyaç duyarlar. Çünkü artık işler uzmanlık istemeye başlar ve yeni elamanlar, yöneticiler alınmıştır . 

Olgunlaşma ; Kendi kendine yeten kendi işini yaptığı gibi sizin de işinizi yapan çocuklar gibi işletmecilik bilincinizde işletmenizde artık size para kazandırmaya başlar bu zaman dilimi 3 ile 5 yıl arasında orta zamanlı planlara bağlı olarak gelişir. Bazen büyümek için fazla paraya ihtiyaç duyar olmadık durumlar için hayat ve sağlık sigortası yapıldığı gibi işletmeniz için nakit para ve iş yeri sigortalarından faydalan a bilirsiniz. Umulmadık durumlarda zararınızı karşılarlar. 

Çalıma dönemi ; artık işini bilen bir işletmeci oldunuz, işletme kültürünüz gelişti ve aynı zamanda bazı kararları kendiniz alabilirsiniz. Riski minimize etikten sonra yeni yatırımlara ve işletmelere rahatlıkla açılmanızda bir sakınca kalmamıştır. Nasıl ki tüm durumlar için para lazımsa işletme için her zaman para ayırmalısınız, İşletmeniz den gelen karın en az 3 de birini işletmenize geri vermeniz gerekiyor. Bütün karınızı alırsanız olduğu yerde sayar. 

Hiçbir zaman sizin çıkarlarınız işletmenin menfaati önüne geçmemeli. İşletme kadar sizin çalışarak para kazanmanız imkansızdır.

Yorumlar