Bireysel Emeklilik Sistemi İle Kazanmak






Dünya tasarruf raporlarına göre, ülkemizde insanlar birikim yapma taraftarı değil yada birikim yapacak kadar parası olmuyor. Kredi kartı borçluluk oranın yüksek olmasından, asgari ücretlerin düşük olması, para biriktirme alışkanlığımızın olmadığından dolayı beklenen oranlardan çok düşük çıktı. Kredi kartı borcunu ödemek için tekrar kredi çekmek, Düşük faizli krediyi ödemek için kredi kartı ile para çekerek işlem yapmak sadece yapılması gereken ödemelerin zamanını çoğalarak artırır. Sonradan daha büyük çözümü zor olan parasal hastalığa neden olur. 

Asgari ücretle çalışanlar, Üniversite okuyan öğrencilerin yatırım yapmaları için para bulamayanlar ve yası ilerlemiş insanlarla genç insanlar için en iyi yatırım aracından biri bireysel emeklilik sistemi ( BES) dir. Emeklilik sitemine kayıt olan insanlar sigara parasından daha az tutan rakamlara birikim hesabı açarak yatırım yapmalarına olanak var. 

Devlet birikim yapmayı teşvik etmek için 1 milyar TL Kaynak ayırdı sizin yaptığınız birikim tutarının % 25 kadar devlet destek veriyor. Nitekim bireysel anlamda zengin olmak isteyenler için en uygun ve garantili yatırım aracıdır. İş yeri açacak parası olmayanlar yada firmalarda çalışanlar, ev hanımları için kaçırılmayacak yatırım aracıdır. Besten sonra en iyisi uzun dönemli küçük miktarda her ay beli oranda fon, hisse senetti, gibi yatırım aracında değerlendire bilirler.

Yorumlar