Büyük İş Adamı Nasıl Olur






Büyük patronlar yanlarında sadece bir not defteri ve kalem taşırlarken, Kendilerini iş adamı zan edenler yanlarında ya dokunma tik pcler, ipadler yada akıllı telefonlarla bütün gün İnternet'te yada telefon görüşmesi yaparak başarılı bir iş adamı, işletmeci olduklarını izlenim yaratmaya çalışırlar. İş adamı olmaya çalışanlar siyah lüks otomobil, gösterişli ofisler, marka takım elbise ve genelde de ellerinde bir çanta ile iyi bir izlenim ve varlıklı olduklarını ifade etmeye çalışırlar. 

Konuşmalarında ukalaca ve karşıdakini küçümser bir bakış acısı ile görürler. Bunlar gibiler ya baba parasından iş adamı olurlar, Kısa yoldan parayı bulanlar, Hanım parası, kayın baba parası yiyenler ile meres yolu ile zengin olanlardır. Ne yazık ki unların bu şaşalı hayatları çok kısa sürer ve elindekileri de kayıp etiklerinde eskisinden daha aşağıda bir yasam standartları bulurlar. 

Oysa gerçek iş adamları son derece mütevazi insan psikolojisinden anlayan, insana değer veren güzler yüzlü konuşmayı bilen tiplerdir. Onlarla nerede nasıl karşılaşırsınız hiç beli olmaz. Bazen bir esnaf lokantasında bazende bir oto yıkamada kendi halinde biri olarak karsımıza çıkar. İlk başta size belkide yalan gelir ve inanmaya bilirsiniz. Onlar biliyorlar ki iş adamı olmak, Büyük adam olmak araba , ev veya elbise ile değil kişilik, ve bilgi ile olur. Para mı onun kimde olduğunun bir önemi yok bu gün bende yarın sizde önemli olan onu doğru kullanmaktır

Yorumlar