Dünyada Ekonomik Savaslar








Dünyadaki savaşların 3 nedeni var. Biri enerji kaynaklarına sahip olan ülkeleri sömürmek, Pazar alanı yaratmak, yer altı kaynaklarını kullanmak. İkinci nedense topraklarına el koymaktır. 3. Neden de Dini savaşlardır. Büyük firmalar yayın ve medyayı kullanarak hedef tahtasına koyduğu ülkelerde olay çıkarmak sureti ile karıştırmak ve oraya müdahale etme, terör yaratıp korku yaymak sureti ile yapılıyor.

Irak’ta savasın üzün sürmesi Amerika'nın isteği doğrusunda olmuştur. O kadar üzün savaş sırasında hem enerji kaynaklarını istediği gibi kulandı. Korku satarak güvenlik sistemleri ve silah satışlarını 3 katına çıkardı, savaş sırasında kendi silahlarını denediler ve reklamını yaptılar. Oradaki yer altı ve yer üstü kaynaklarını kendi firmalarına verdikten sonra oradan cıktı. Nitekim son zamanlarda oradaki petrol tasıma isine Türkiye ile anlaşma yapınca hemen müdahale ettiler. Kendileri için ırak merkez hükumetinin muhatap alındığını şöyledir. 

Libya petrol için karıştırıldı ve liderini devirdiler kendilerine Pazar alanı açtılar aynı zamanda enerji kaynaklarına el koydular. Afganistan yer altı kaynakları için girildi, Mısırda darbeye orada İsrail güvenliğini ve kaynaklara el koymak için yapıldı ve ne yazık kı aynı oyunu Türkiye'mizde gezi parkı olayları ile yapılması gereken projeleri engellemeye kalktılar. Çünkü o projeler hem ülke içinde onların yandaşlarını hemde onların çıkarlarına ters düşüyordu. 

Üstelik o ülkelere girerken demokrasi, insan hakları özgürlük, insanı yardım gibi sözlerle sözde o insanlara yardım etmek bahanesi ile giriyorlar ama o insanların, ülkenin bütün kaynaklarını sömürüyorlar ve bunun devam etmesi içinde ürünlerle evlerini kadar gidererek onların yaşam, kültür, inançlarını yıkarak kendileri için köle haline getiriyorlar. Günümüzde kölelik finansal anlamda olmakta




Yorumlar