Finansal Okur Yazarlığın Önemi








Finansal konularda başarılı olmak için finansal okur yazarlık seviyemiz yüksek olmalı. Parasal konularda hakim olarak gelecekteki hayallerimize ulaşmak için planlar yapılmalı ve bunu para ile desteklenmeli. Düşünceler ne kadar güzel olursa olsun para yoksa hepsi yalan olur. Ancak ne yazık kı ülkemizde finansal okur yazarlık çok düşük seviyelerde. 

Günlük olarak okuduğumuz yada izlediğimiz kanalarda finansal haberleri yada işletmecilikle ilgili makalelerini okumuyoruz bizlere çok sıkıcı gelir. Oysa finansal bilgimiz bizi zengin eder. Paraya yön vermek kazançlı doğru yatırım yapmakla olur. Bir çok yatırım türleri var. Para ile para kazanmak isteyenlerin öncelikle para ile konuşmasını bilmeli ve ne düşük maliyetle en kısa zamanda kendisine geri dönüşüm sağlayacak yerde değerlendirme yapmalıdır. O zaman işte para ile para kazanmak çok kolay olur. Gititgi yerden daha fazla para getirmeyecekse bir anlamı yok. 

Finansal analizleri okuma ve yatırrım kararların karlı olup olmamasını ancak finans bilginiz sağlam olduğunda iyi kararlar alırsınız buda sizi kısa zamanda zengin eder. Kısaca parayı ne kadar çok iyi yönetirseniz sizin de varlıklı olma olasılığınız o kadar artar. Ama siz finansal bigi edinmek yerine müzik, futbol ve dizi izleyerek zaman geçirirseniz , ekonomi ve finans sayfalarını okumak yerine fal, magazin sayfaları okursanız bu iş olmaz


Yorumlar