Girisimilik Egitimlerinin Faydası Var mı?


Türkiye de son zamanlarda girişimcilikle ilgili eğitimler gerek devlet gerekse özel kurumlar tarafından yapılıyor. Bazı üniversiteler de girişimcilik eğitimleri veriliyor. Bu kadar Girişimci ve işletmecilikle ilgili eğitimler varken o zaman neden insanlar işletmelerinde i iflas ediyorlar yada iş yerini çok eşitli nedenlerle kapatıyorlar. Girişimcilik öğrenile bilir ama asıl olay kişinin iş hayatına meraklı farkı bakış acısı olan meraklı, sorunlara çözüm üreten düşünce ile hareket eden kendine güveni tam olan lider ruhlu insanlardır.  Eger kişinin kendisinde  varsa zaten bir sekilde bir yerden öğrenir. Kisinin kendisinde yoksa eğitimde iş yaramıyor.

Girisimcilik eğitimlerinde işletme planı hazırlamak ve yüzeysel işletme yönetim bilgileri veriliyor. Oysa işletme bir bütündür. Bir konuda eksik kalırsa diğerleride bundan etkilenir. Girişimcilik eğitimlerinde  maliyet hesaplama, İnsan kaynaklarının yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, tecizat ve ekipman alımında dikkat edilmesi gerekenler ile finansal yönetim ,  reklam, Kurumsal kimlik, iş hukuku , ürün fiyatlama, gibi konularda eğitimler verilmiyor.

Aslında burada uyanık girişimciler girişimcilik eğitimi adı altında para kazanıyor ve  işletme kültürü yerine kişisel gelişim kaynaklı eğitimler daha çok görülüyor. İş dünyasında insanlar kibarlığa para ödemezler , ürüne hizmete öderler bundan da en fazla payı akıllı insanlar alır.Girisimcilik eğitimlleri sadece iş planı hazırlamak eğil iyi bir işletme yönetimi kadar eğitim içerikleri geniş olmalıdır. Bazı kurumlar girisimicik eğitimi yerine de mesleki eğitim veriyorlar.


Yorumlar