İş Adamı Nasıl Olunur





Bu günün akıllı işletmecisi, patron aynı zamanda iş adamıdır. Ey genç iş adamı kendi işini kurarak hayallerindeki yaşama kavuşmak, amaçlarını gerçekleştirmek için bir adım atarak başlıyorsun. Gözün aydın! Hiçbir şey gözünü korkutmasın birileri yaptıysa sende yaparsın. Seninle dalga geçmek isteyenler. Yapamasın diyerek seni yolundan almak için elinden geleni yapanlar olacak. Onlara kulak asma bir tek kendine güven. Onlar yapamadıkları için senin de yapmanı istemezler hata sana deli yâda aptal olduklarını düşünecekler, belki de onlar senin kendilerinden kopacağını bildikleri için karsı çıkacaklar. 



Sizi sizden iyi kimse tanımaz ve ne yapacağınızı bir tek siz bilirsiniz. Zaman zaman kararsız kalırsanız o zaman daha önceden deneyimli kişilerden yardım almaya çekinmeyin ve gurur meselesi yapmayın. Arada bir ufak tefek hatalar olacak bir şeyler yapanlar her zaman hata yapar. Hiç hata yapmayanlar hiçbir şey yapmayanlar yada ölülerdir. İnsan hata yapmadan nasıl öğrenir ki? Bazı konularda tam bilgi sahibi olmaya bilirsin işletme kurduktan sonra o konuda deneyimli kadro kurarak yanında çalıştırarak sende işin üzerinde çalışmalarına devam edersin. Kesinlikle her işi kendin yapacaksın diye bir kural yok. 

İşletmeni kurdun para kazanmaya başladıysan sana karsı çıkanlar senden akıl almaya gelirler. Başardın artık insanlar senden söz ediyor ve senin ne kadar akıllı, zeki olduğunu söylerler. Başarısız olduğun dönemler unutulmuştur. Çünkü başarılı olmak başarısız olduğunu kapatır. Artık bir film yıldızı kadar ünlü ve insanlar seni örnek olarak gösterirler. İnsanlar senden akıl almak ve seninle bir dakika konuşmak yada bir yemek yiye bilmek için yarışırlar ve onlar için bir övünç kaynağı olur. Artık istediğin hayat san şöhret para elinde başardın!

Bir saniye kesinlikle başarı sarhoşluğu seni esir almasın. Daha yapılacak çok işin var. Artık işleri büyütmek yeni yatırımlar yaparak başarını taçlandırmalı sın bunun içinde sistemler oluşturmalısın. Bir tane işletme müdürü alıp işleri devir etme zamanı gelmiştir. Ekip kurarak kendini boşa çıkarmak, başka alanlara yönelme kurumsallaşmak için adımlar atmalısınız. Risk yönetimi, yatırım yapma, iş odaları ve mesleki çalışmaların içine girdikten sonra kendini geliştirmeye ve kendi bilgilerini üretmeye devam edersiniz. Bir işi herkes yapıyorsa onun bir önemi kalmamıştır. 

İş adamı ne kadar iş yemeklerine katılırsa, iş toplantıları ve partilerde, o kadar daha fazla insana ulaşır. Unutmayın siz önce bir insan sonra iş adamısınız. Bir iş adamının en büyük havası arabası yâda ofisteki koltukları, havalı giyimi ve markalı elbiseleri değildir. Kişiliği ve cebindeki nakit parasıdır. Hey genç iş adamı başardın, senin gibi geriden gelen insanalar seni örnek alıyorlar ve herkes senin gibi olmak istiyor.

Yorumlar