İnterneti Etkin Kullanma





Duyduğuma göre rahmetli Turgut Özal Türkiye’de 1000.000 Bilgisayar olsun bu ülke uçar demiş. Demiş de acaba nasıl olacak devamı var mı bilmiyorum. Ancak günümüzde bırakın bir milyonu belki de on milyon bilgisayar var ama yine de uçamıyoruz. Acaba bunu derken neden nasıl diye düşünmüştür. Ülkemizde İnternet kullanımı detaylarında Google arama motorundan aratarak bulursunuz. Oradaki bir çok istatistik veri size fikirler vere bilir. 


Ülkemizde birçok insan tamamen sohbet amaçlı alım yaparken, oyun amaçlı alım oranları da çok fazla nitekim fare kullanmak tüketimi, klavye kullanma oranınız üretimi gösterir. Günün en az 2 saat internette sosyal ağları, oyun oynamak, sınama izleme, müzik dinleme, haber okumak ve araştırma yapmak için kullanıyorlar. Çok az insan gerçek anlamda program kullanmak ve bilgilerini yayınlayarak insanlara faydalı olmaya çalışıyor. 

Sosyal ağları kullanmayalım demiyorum ama çokta fazla zaman geçirmeyelim özelikle işletmeciler iş bağlantısı, araştırma yapmak, sektörle ilgili yazıları gelişmeleri takip etmek, iş programları kullanmaktır. E mail kullanalım bize hız zaman kazandırması için zorunludur. Her işletmenin bir tane web sitesi tasarımı yaparak yayınlamaları onlar için tanıtım yapar, durmaksızın çalışır. Ürün tanıtımı satış ve bilgi vermek, arayanlara arama motorları ile ulaşmak, tahsilat yapar ve sizi kurumsal bir firma olduğunuzu gösterir. 

Bazı insanlar internet üzerinden emlakçılık yada danışmanlık yapmak amacı ile yayınlar yaparlar. Özelikle emlak satmak isteyenler facebook sosyal ağlarda emlak satıp avanta ardında koşan insanlar var. Bu insanlar doğru dürüst kira kontratı doldurmayı dahi bilmiyorlar, yalan ve yanlış bilgi ile vurgun yaparak para kazanmaya çalışıyorlar. Ancak ardını dolduramadıkları için istedikleri parayı kazanamıyorlar. İnternet üzerinden de olsa para kazanmak için konusunda bilgili ve uzman olunmalıdır. Bu da bilgi olmadan olmaz. 

Bazı uyanık girişimciler ürün satmak için , sağlıklı bir hayat, oturduğun yerde para kazanın, link dağıtarak para kazanın, ayda 500 euro kazanın gibi kısa zamanda kolay para kazanmak isteyenlere hitap ediyor. Kazan kazan modeli diyerek bedava reklam yapmak için insan arıyorlar. 

Yorumlar