İş Adamı Nasıl Olurum





İş adamı olmak belki de işletmeci olmaktan daha fazla isteniyor. Lüks arabalar, yanında çalışanlar, firmalar, yatlar, dubleks evler, kapının önünde araba ve onun özel şoförü . İnsanlar size ulaşmak için caba gösteriyorlar, fotoğraflarınız gazetelerde boy boy sizden başarınızdan ve ürünlerinizden söz ediyorlar. Sizin düşüncelerinize önem veriyorlar, sizden akıl almaya geliyorlar. Siz gözde hem zengin hem de gençsiniz. İnsanlar size imrenerek bakarken de içten içe sizden nefret ederler. Sizin gibi olmadıkları için 

Aslında herkes zengin tanınmış bir iş adamı olmak isterler ve bunun için girişimci olmak ve işletme kurmak isterler oysa iş adamı olmak farklı bir durumdur ve her isteyen iş adamı olamaz. İş adamı olmanın nitelikleri kişinin kendinde başlar. İş adamı işletmeci yada çalışan biri gibi bütün gün iş başında yada ofiste olmamalı Günün yarısını işleri geliştirmek için plan yapmalı geri kalan zamanında iş bağlantıları yapmak için toplantılarda, Partilerde, spor salonlarında olmalı aynı zamanda dernek, lokal çalışmalarla birlikte yasadığı yerde insanların sorunlarına çözüm üretmek için mücadele etmelidir.

Kısa zamanda insanlar tarafından sevilen sayılan ve hatırlanan biri olmak çok kolaydır. İnsanlarla içten ilgilenmek , onların sorunlarına çözüm bulmak, sosyal faaliyetlerde bulunmak ve desteklemek, insanları iş yemeklerine davet etmek yada davet edilmek, güler yüzlü samimi olmaktan geçer. Her iş adamı önce insan olduğunu sonra da iş adamı olduğunu unutmamalıdır. Özelikle yerel yada ulusal yayın yapan yayın organlarında haberlerinin çıkması ve televizyonlarda radyoda programlara davet edilmesi tanınmış bir iş adamı olur. İş adamı olmak için işletme ve sermaye den çok insan ilişkilerine ve halkla iç içe olmaya bağlıdır. 






Yorumlar