İş Adamının Not Defteri







Büyük iş adamları yanlarında sadece bir tane not defteri, kartvizit ve kalem taşırlar. Onları sıradan bir araba kullanırlar. Şaşalı hayat, gösterişli arabalar lüks arabalar onlara göre değil. Gelelim bu iş adamlarının not defterlerinden neler olur. Onlar her zaman kafaları meşgul olduklarından ve her an bir şeyler düşündüklerinden not defteri bulundururlar. Şarjım biti, internetim koptu, kalemim bitti demezler. 

Ürün ve hizmetlerin listesi hangi ürün ne kadar kar getiriyor. O an aklına gelen dâhice parlak iş fikirleri, İş bağlantısı yaptıkları kişilerin iletişim bilgileri, Toplantı ve işlerin listesi, Günlük yapılacak işler, önemli işler, çalışanların iletişim bilgileri, Yatırım ve işletmecilikle ilgili hatırlama yapacak kadar unutmamalarını sağlayacak küçük notlar. Maliyeti azaltma fikirleri, Toplantı sonuçları, kendileri için yararlı olacak kişiler vb bilgileri not ederler. Zamanında yazılamayan bir bilgiyi bir daha aklılarına gelmeye bilir. 

Günlük olarak ofis içinde ve ofis dışında yapılacak işler görüşülecek kişilerin adları, iletişim bilgileri ve neden görüşecekleri, gidecekleri yerler saatleri ile yazılıdır. Kaçırılan bir iş fırsatı çok büyük para kayıplarına neden olur.

Yorumlar