İş fikrim Var.






İş dünyasına girip para kazanmak için dahice fikriniz mi var. Uygulamaya konulmayan bütün Fikirlerin ve düşüncelerin hiçbir anlamı yok. Düşüncenizi uygulamaya koymak için öncelikle kendinize inanmalı ve fikrinizden eminseniz uygulamaya koyarak sonuçlandırmalısınız. Kararlı işsenizfikrilerinizin olgunlaşması için daha önce birileri tarafından uygulanıp uygulanmadığını internet ve bilgi kaynaklarından soruşturmanız lazım. Araştırma zamanında hem fikirlerinizi tartarak daha iyi fikirler bulmanıza ve düşüncenizi olgunlaştırmak için çalışılmalı

Lider kişilikli girişimci ve işletmeciler her an aklılarına gelen güzel fikrileri yazmaları için yanlarında bir not defteri bulundurulmalı. Dahice fikirlerin ne zaman geleceği yada kiminle konuşurken aklına geleceği hiç beli olmaz. Bir iş ve ürün hakkında fikirleriniz teorik olarak kulağa hoş gelebilir. Ancak en önemli olan pratikte ve piyasada değer bulmasıdır. Siz fikrinizi uygulamaya koymak için gerekli araştırma yaptıktan sonra ürün ve hizmetinizin bir numunesini üretmek için test denemeleri yaparak tescilleme ve patent aldığınızda fikrinizi çalınmaya karsı yasal olarak korumuş olursunuz. 

İş fikrinizi uygulama sonuçta beklentilerinizi karşılıyorsa seri üretime geçmek için gerekli ekipman alımı, firma kurulumu ve işletme yönetim sistemini oluşturmalısınız. Üretilen ürün için fiyatlama amacına bağlı olarak maliyet hesabı ve işletme giderleri dahilinde ne kadar ürettilerse başa baş noktasına geleceğini ve ne zaman yatırımı amorti edeceğini net olarak bilmeli ve bir işletme planı dahilinde hedef müşteri kitlesine yönelik pazarlama ve satış kanaları oluşturmalı ve dağıtımdan sonra reklam yapılmalı. Fikrinizi hayat geçirmek ve işletmenizin devamını sağlamak için parasal kaynakları da iyi yönetmelisiniz. 




Yorumlar